Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Verdachten hennepkwekerijen Silvolde, Nijmegen en Rotterdam blijven vastzitten

ZUTPHEN / SILVOLDE / NIJMEGEN - Het drietal dat wordt verdacht van betrokkenheid bij hennepkwekerijen in Silvolde, Nijmegen en Rotterdam, witwassen en deelname aan een criminele organisatie blijft in de gevangenis.

Tijdens een pro-formazitting probeerden de advocaten gisteren om hun cliënten vrij te krijgen. Tevergeefs. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werd geld uit de hennephandel via het buitenland witgewassen. Om daar vervolgens mee in onroerend goed te investeren.

De verdachten zouden op die manier acht panden hebben aangekocht. In de visie van het OM hebben de drie daar allemaal een aandeel in gehad.

Quote

Het gaat bij de hennep om drie adressen. Hoezo grootscha­li­ge hennep­teelt?

Advocaat verdachte Rotterdammer
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek