Volledig scherm
PREMIUM
Een traplift kan uitkomst bieden aan bewoners die slecht ter been zijn. © Thinkstock

Verhuurder: ‘Overweeg verhuizing bij dure aanpassing aan woning’

GENDRINGEN - Inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek die hun huurwoning willen laten aanpassen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen, wordt straks eerder gevraagd te verhuizen naar een leegstaande woning waaraan die aanpassingen al zijn gedaan. Dat is het uitvloeisel van een overeenkomst tussen de gemeente en woningcorporatie Wonion.

Om ouderen, mensen met een beperking of mensen met een chronische ziekte langer zelfstandig te kunnen laten wonen, zijn tal van aanpassingen denkbaar. Het kan gaan om bijvoorbeeld een badlift,  een verhoogd toilet, een traplift of bredere deuren. Ook zijn er allerlei elektronische aanpassingen, zoals  elektrische deuropeners, een lichtflitsbel, intercom of  automatische verlichting.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek