Vlammen sloegen uit dak schuur in Breedenbroek: inmiddels geblust

Update/VideoBREEDENBROEK - Een schuur aan de Tulenstraat in Breedenbroek stond vrijdagmiddag in brand. De vlammen sloegen uit het dak. Inmiddels is het sein ‘brandmeester’ gegeven.

De brandweer was met groot materieel uitgerukt. De zwarte wolken waren tot in Doetinchem te zien. Het vuur was ontdekt door de zoon des huizes Tadisse Luimes (17). Hij hoorde het brandalarm in de schuur afgaan en zag dat daar een brand was ontstaan.

In de schuur waren er laswerkzaamheden, die waarschijnlijk de oorzaak van de vlammenzee zijn. Dat er een grote zwarte rookwolk te zien was in de omgeving, kwam doordat er een tank met 250 liter diesel in de schuur stond. Eerder was er nog bezorgdheid over het mogelijk vrijkomen van asbest. Volgens de Officier van Dienst van de brandweer is er geen asbest vrijgekomen, zo bleek later. Het dak is een paar jaar geleden vernieuwd. 

Er is niemand gewond geraakt tijdens de brand. Ook is de boerderij niet beschadigd. De schuur zelf is helemaal uitgebrand. De materialen en machines die in de schuur stonden, waren ook niet meer te redden. 

Volledig scherm
© News United / 112 Achterhoek-nieuws
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek