De acteurs repeteren voor het openluchtspel.
Volledig scherm
PREMIUM
De acteurs repeteren voor het openluchtspel. © Theo Kock

Voorstelling over Terborg, het stadje met maar één straat

TERBORG - Al maanden viert Terborg dat het 600 jaar stadsrechten heeft. Het openluchtspel ‘Het straatje dat zich stad mocht noemen’, dat op 5, 6 en 7 september wordt opgevoerd in het stadje, moet hét sluitstuk worden van het feestelijke jaar. En meteen duidelijkheid geven over het hoe en waarom van de stadsrechten.

Niemand in Terborg kan er straks omheen. Letterlijk. Het plein voor de Roode Leeuw wordt omgetoverd tot het historische straatje waaromheen het stadje is ontstaan. De tribunes, waar per avond zeshonderd mensen kunnen zitten, worden opgesteld op het fietspad.

,,De Roode Leeuw is in het verhaal herberg ‘t Swaentje, die net buiten de stad ligt. Verder zijn er historische huisjes en natuurlijk de pomp waaromheen iedereen zich verzamelt’’, zegt Theo Soontiëns, die het verhaal schreef en het stuk regisseert.

Quote

Daar waar de historicus geen geschrift meer vindt, vindt de schrijver altijd wel een historie

Theo Soontiëns, Schrijver van het spel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek