Volledig scherm
PREMIUM
Meester Hans van de Christoffelschool speelt gitaar voor Elma Lamers en alle kinderen. © Theo Kock

Wat je doet op de stakingsdag? Geld inzamelen voor het goede doel of sporten

GENDRINGEN/ DOETINCHEM - Elena Lamers (7) uit Gendringen heeft een droom. De leerlinge uit groep 3 van de Christoffelschool wil niets liever dan dat haar moeder haar weer op een goede manier naar school kan brengen. Dat gaat nu niet, want Elma Lamers (37) kampt al ruim twee jaar met de ziekte MS en zit in een rolstoel.

Een stamceltransplantatie in Rusland zou haar enorm kunnen helpen. Daarvoor is wel een bedrag van 75.000 euro nodig. Dat geld moet voor 9 april bij elkaar zijn gebracht, de dag waarop de ingreep in de specialistische kliniek in Moskou gepland staat. De teller van de hiervoor opgezette crowdfundingsactie stond vrijdagochtend al op 36.000 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Plan voor nieuwe woonwijk Silvolde voorbeeld voor bestrijding woningnood in hele Achterhoek
    PREMIUM

    Plan voor nieuwe woonwijk Silvolde voorbeeld voor bestrij­ding woningnood in hele Achterhoek

    MARIËNVELDE/SILVOLDE Krapte op de woningmarkt. Nauwelijks woningen voor starters en senioren. Veel mensen die het niet lukt een woning te huren of kopen die past bij hun behoefte. Die vraag naar passende woonruimte vraagt volgens ondernemer Stef Beumer van Groenvast BV om een nieuwe aanpak. Om ideeën te delen rondom dit thema wordt op vrijdagochtend 1 november een mini-congres gehouden in het geografische hart van de Achterhoek: Mariënvelde.

Achterhoek