Gedeputeerde Jan van der Meer, wethouder Janine Kock, eigenaar Leon Masselink en Tamara Tijdink van Agem bij de zonnepanelen.
Volledig scherm
Gedeputeerde Jan van der Meer, wethouder Janine Kock, eigenaar Leon Masselink en Tamara Tijdink van Agem bij de zonnepanelen. © DG

Wijnboer vervangt schuren door zonnepanelen: ‘De geur van varkens komt niet meer overwaaien’

GENDRINGEN - Wijnboer Leon Masselink in het buitengebied van Gendringen mag zich sinds woensdag ook officieel zonneboer noemen. Gedeputeerde Jan van der Meer en wethouder Janine Kock van Oude IJsselstreek openden zijn zonneveld met ruim 6500 panelen, gerealiseerd met het project ‘Zon op Erf’.

6 reacties

 • Sjakie

  4 maanden geleden
  Die zonnepanelen passen prima op agrarische grond. Tenslotte is de eigenaar van de grond ook degene die de investering doet en net zo belangrijk, het is milieuvriendelijk (het onttrekt grond voor stikstof en fosfaat depositie). Win, Win. 
 • Herman

  4 maanden geleden
  Waarom kunnen dat soort gesubsidieerde ruiltjes alleen bij boeren die hun rotzooi niet opruimen! Al 30 jaar niet. Ze wachten op dit soort regelingen waarbij de gemeenschap en ook de gemeente met vergunningen, een enkele burger belonen voor slecht gedrag.
 • Herman

  4 maanden geleden
  Wat als je geen geld meer krijgt voor je geleverde stroom of nog maar 6 cent
 • Kleinnagelbrink

  4 maanden geleden
  soepsidie soepsidie daar draait alles om
 • Johann utBroamt

  4 maanden geleden
  nou nog even en dan kunnen die panelen naar de stort .zeker als er nieuwe kerncentrales komen. die maken al deze kortstondige oplossingen dan totaal nutteloos. dag zonne woestijnen, lelijke horizon vervuilende molens en bio-massacentrales. het milieu wordt dan werkelijk iets schoner.
 1. Auto's gaan in vlammen op in Geldermalsen
  Play

  Auto's gaan in vlammen op in Geldermal­sen

 2. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

Achterhoek