Volledig scherm
De winkel van Freriks, die deels plaats moet gaan maken voor woningen. © GoogleStreetview

Winkelpand Freriks in Ulft maakt deels plaats voor woningen

ULFT - Het winkelpand van Freriks Wonen en Slapen aan de Frank Daamenstraat in Ulft wordt het komend jaar waarschijnlijk deels gesloopt om plaats te maken voor vijf woningen. Burgemeester en wethouders hebben aangegeven ‘in principe medewerking’ te willen verlenen.

De eigenaar heeft een plan ingediend bij de gemeente voor de bouw van vijf levensloopbestendige woningen. Juist aan dit soort woningen is veel behoefte. Ruim de helft van het huidige winkelpand wordt gesloopt, zodat er een kleinere winkelruimte over blijft. 

Volgens de eigenaar past dat beter bij het toekomstige gebruik van de winkel. Aan de achterkant van het terrein blijft voldoende ruimte over voor groen, bergingen en parkeren.

Straatbeeld

De beoogde bebouwing bestaat uit twee lagen met een schuine kap en sluit aan bij het straatbeeld van de Frank Daamenstraat. De eigenaar gaat de komende tijd de plannen verder uitwerken om vervolgens de gebruikelijke planologische procedure te doorlopen.

Het is het tweede plan in korte tijd in Oude IJsselstreek, waarbij een winkelpand plaats maakt voor woningbouw. In Varsseveld gaat de komende jaren het pand met Optiek Timmer tegen de vlakte, zodat er starters- en seniorenwoningen gebouwd kunnen worden. 

  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek