Volledig scherm
Een schets van het bouwplan. © oude ijsselstreek

Winkelpand maakt plaats voor senioren- en starterswoningen in Varsseveld

VARSSEVELD - Een winkelpand aan de Burgemeester van der Zandestraat in Varsseveld maakt in de toekomst plaats voor een nieuw complex met drie senioren- en vier starterswoningen. Burgemeester en wethouders van Oude IJsselstreek hebben deze week hun medewerking toegezegd aan dit plan.

De eigenaar van het pand - waarin Optiek Timmer is gevestigd -  heeft een plan bij de gemeente ingediend voor een gebouw met op de begane grond drie seniorenwoningen en op de eerste verdieping vier starterswoningen. Aan de achterkant komt een hofje met groen en ruimte om te parkeren. De kenmerkende rode beuk achter het pand blijft behouden in de plannen. De optiekzaak blijft er in ieder geval zitten tot het contract in 2022 afloopt.

Behoefte

Burgemeester en wethouders zijn positief omdat er de komende jaren veel behoefte is aan senioren- en starterswoningen. Daarnaast sluit de bebouwing van twee lagen met een schuine kap volgens het college aan bij het straatbeeld. Ook past het plan in de nieuwe kwaliteitscriteria voor woningbouwplannen die door de Achterhoekse gemeenten in de zomer zijn vastgelegd. Daarin geldt ook vooral dat er gebouwd moet worden naar behoefte.

De komende tijd wordt het plan verder uitgewerkt, waarna de benodigde procedures kunnen worden doorlopen. Nadat Optiek Timmer uit het pand is vertrokken kan het gesloopt worden, waarna de bouw van het nieuwe complex van start kan gaan.

Achterhoek