Volledig scherm
PREMIUM
De Hoofdstraat in Terborg. Achter de schutting moet twee woningen komen. © Jan van den Brink

Woningbouw op winkellocatie Terborg

TERBORG- Een bouwplan voor twee woningen in de Hoofdstraat in Terborg moet een einde maken aan een al jaren bestaande lelijke plek in die winkelstraat. Als de gemeenteraad groen licht geeft, luidt dat tevens het einde in van de strakke regelgeving  voor bebouwing in die straat. 

De Hoofdstraat in Terborg houdt de gemoederen al langere tijd bezig. Er is leegstand, er zijn plekken die aangepakt moeten worden en er is de vraag of de straat het op de langere termijn gaat volhouden als winkelstraat.

Eerdere plannen om een deel van de straat in te richten als ‘woonstraat’ en het overige deel in stand te houden als winkelstraat konden rekenen op verdeeldheid onder de ondernemers en een uiteindelijk nee van de gemeenteraad van Oude IJsselstreek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek