Een doos met persoonlijke bezittingen van Bernie Mestriz, die de oorlog op wonderbaarlijke wijze heeft overleefd. Zijn dagboeken worden uitgegeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een doos met persoonlijke bezittingen van Bernie Mestriz, die de oorlog op wonderbaarlijke wijze heeft overleefd. Zijn dagboeken worden uitgegeven. © Eigen foto

Zo overleefde Bernie uit Terborg de oorlog; indrukwekkend dagboek van een joodse boerenknecht

TERBORG - Bernie Mestriz zwierf drie jaar lang door de Achterhoek. Op zoek naar veiligheid, een bed en een maaltijd. Van april 1942 tot de bevrijding in 1945. De joodse tiener uit Terborg hield al die jaren een dagboek bij. Het dagboek wordt nu uitgegeven als Bernie's Oorlog, Dagboek van een Joodse boerenknecht 1942-1945.

2 reacties

 • Ingrid Holtkamp

  1 maand geleden
  waar is dat boek te koop?
 • Theo42

  1 maand geleden
  Een aangrijpend verslag. Dit boek ga ik kopen en niet lenen in de bibliotheek.
 1. Hotel De Roode Leeuw
  PREMIUM
  Column Jonah Falke

  Hotel De Roode Leeuw

  Voor een interview moest ik in hotel De Roode Leeuw in Terborg zijn. Een donkerbruin etablissement zoals er duizenden zijn, met dik tapijt en vriendelijke medewerkers. Het is makkelijk om je er thuis te voelen, want velen gingen je voor. Maar momenteel logeerden er slechts een paar gasten. De uitbater dacht voorzichtig over de toekomst na, al zag hij de zakelijke hotelgasten niet snel terugkeren. De globalisering kwam tot stilstand, ook in Terborg. De wereld is overal.
 1. Studenten willen meer te zeggen hebben over coronaregels
  Play

  Studenten willen meer te zeggen hebben over coronare­gels

 2. Bouwvakkers onwel door ongeluk op zandafgraving Spijk
  Play

  Bouwvak­kers onwel door ongeluk op zandafgra­ving Spijk

Achterhoek