Volledig scherm
Twee soulsisters van The Original Sixties R&B and Soulshow in actie. De band speelt dit weekend in een uitverkochte popzaal ter ere van 10 jaar DRU. © pr

Zo wordt het 10-jarig bestaan van DRU dit weekend gevierd

ULFT - Het DRU industriepark in Ulft viert dit weekend zijn 10-jarig bestaan. Het begon als een idee om een verlaten oud fabrieksterrein een nieuwe bestemming te geven. En is uitgegroeid tot een bruisend centrum op het gebied van cultuur en innovatie met een uitstraling die verder gaat dan de grenzen van de Achterhoek. Het jubileum wordt dit weekend gevierd met een gevarieerd programma voor jong en oud.

Zowel vandaag als morgen kunnen liefhebbers van bier en streetfood  terecht in de SSP-Hal op het terrein voor het Bier & Food festival. Daar strijken verschillende lokale brouwers neer om het publiek kennis te laten maken met de speciaalbieren uit de regio. 

Verder staan er diverse foodtrucks in de hal en is er live muziek. Waaghalzen kunnen zondag klimmen en abseilen van schoorsteen De Fakkel. Muziekcabaretgroep Enge Buren komt langs voor een optreden in haar afscheidstournee, The original sixties R & B and Soulshow speelt voor een uitverkochte popzaal en danceavond DRU Beats viert het tienjarig bestaan.

Culturele dagtrip 

Verder is er dit weekend onder meer een culturele dagtrip tussen DRU en Kubaai (Bocholt) in het kader van het Münsterland Festival,  is in innovatiecentrum CIVON de expositie over Leonardo da Vinci gratis te bezoeken en is het mogelijk een kijkje te nemen in het deel van het Ketelhuis waarin de Oudheidkundige Vereniging OVGG haar nieuwe intrek heeft genomen. Ook zijn er verschillende optredens van dansgarde Iseldonk en kunnen kinderen deelnemen aan een circusworkshop door Circus Zanzara.

  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek