• Weer Weer Weer de komende dagen
  • Adverteren
  • Digitale krant
  • Webwinkel
  • Klantenservice
  • Werk
  • Achter de Schermen
  • Familieberichten
  • Extra
De Gelderlander logo
De Gelderlander logo
Uit Thuis
  • Regio
  • Algemeen
  • Sport
  • Video
  • Fun
    • Regio wijzigen
    • Arnhem e.o.
    • Nijmegen e.o.
    • Achterhoek
    • Betuwe
    • De Vallei
    • Liemers
    • Maasland
    • Maas en Waal
    • Rivierenland
    • Utrecht
    • Enschede
    • Zutphen
    • Oss, Uden e.o.
    • Eindhoven
    • 's Hertogenbosch
    • Alle artikelen
    • Binnenland
    • Buitenland
    • Politiek
    • Economie
    • Show
    • Podcast
    • Geld
    • Gezin
    • Gezond
    • Bizar
    • Wetenschap
    • Auto
    • Tech
    • Wonen
    • Reizen
    • Alle artikelen
    • Nederlands voetbal
    • Vitesse
    • NEC
    • De Graafschap
    • Amateurvoetbal
    • Amateursport
    • Schaatsen
    • Overige sporten
    • Voetbalsamenvattingen
    • Euro 2020
    • esports
    • Vechtsport
    • Adverteren
    • Digitale krant
    • Webwinkel
    • Klantenservice
    • Werk
    • Achter de Schermen
    • Familieberichten
    • Extra
  • Weer Weer
Abonneren
Login
  1. De opmars van walnoten van eigen bodem: in Zoelen maken ze er onder meer walnootolie van
    PREMIUM
    2

    De opmars van walnoten van eigen bodem: in Zoelen maken ze er onder meer walnoot­olie van

    20 januari Walnoten importeren we uit Californië, Chili, Frankrijk of Oostbloklanden. Houdt hij niet van het Nederlandse klimaat en bodem? Om die reden, maar ook omdat noten steeds nadrukkelijker als onderdeel van een gezond voedingspatroon worden gepromoot, worden hier steeds meer walnootbomen - er zijn veel verschillende rassen - aangeplant.
  2. Corné bakt het Edenaartje, een lokale lekkernij voor bij de koffie
    PREMIUM
    lekker

    Corné bakt het Edenaartje, een lokale lekkernij voor bij de koffie

    19 januari EDE - Lokale patisserie kom je in deze regio niet veel tegen. Het bestaat wel, bewijst het Edenaartje. Op naar bakkerij Ten Veen, met winkels in Ede en Bennekom.
  3. Stilte heerst in kroonjaar Kromme Dissel: ‘Ik word hier wel heel verdrietig van’
    PREMIUM
    Over de tong
    1

    Stilte heerst in kroonjaar Kromme Dissel: ‘Ik word hier wel heel verdrietig van’

    15 januari HEELSUM - Een kroonjaar voor De Kromme Dissel, waarschijnlijk. In normale omstandigheden had Michelin de vijftigste ster al uitgereikt, maar de uitreiking is uitgesteld naar eind maart. En dan ben je chef-kok in een feestjaar met een gesloten restaurant.
  4. Smakelijke dumplings uit de magnetron, het kan wél
    PREMIUM
    Over de tong

    Smakelijke dumplings uit de magnetron, het kan wél

    8 januari Chef-kok Nico Klaver van restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Hij ontwikkelde ‘restauranteten’ voor de supermarkt.
  5. De lente moet verlossing brengen voor de horeca na rampjaar 2020: ‘De positiviteit is gebaseerd op de supermooie zomer’
    PREMIUM

    De lente moet verlossing brengen voor de horeca na rampjaar 2020: ‘De positivi­teit is gebaseerd op de supermooie zomer’

    1 januari De horeca laat 2020 graag achter. Maar we nemen ook wat mee naar dit jaar. Betere afhaalmaaltijden bijvoorbeeld, meer koffie-to-go en culinaire diners voor thuis. De verwachting is dat in het tweede kwartaal de weg omhoog inzet.
  1. Lekker Gelderland: een nieuw boek over eten en koken op landgoederen en kastelen
    PREMIUM
    Over de tong

    Lekker Gelderland: een nieuw boek over eten en koken op landgoede­ren en kastelen

    12 december Eten op het ritme van de seizoenen. We zijn het verleerd, maar dat dit vroeger de gewoonste zaak van de wereld was, blijkt uit het boek Lekker Gelderland; over eten en koken op landgoederen en kastelen.
  2. De dark side
    PREMIUM
    Column Ellen Willems

    De dark side

    2 december ‘Mama is overgelopen naar de dark side.’ Het gaat over het avondeten waar vandaag wederom geen vlees aan is toegevoegd. Wel een ei overigens, maar dat telt niet, aldus de mannentieners.
  3. Eerste winkel met ‘pinot uit de polder’ geopend
    PREMIUM

    Eerste winkel met ‘pinot uit de polder’ geopend

    1 december Een fysieke wijnwinkel waar alleen wijn van eigen bodem verkocht wordt, is deze week geopend. ‘’De Nederlandse wijn is al jarenlang in opmars en inmiddels ook van hoge kwaliteit. De tijden van zure bocht zijn voorbij.‘’
  1. Van miljonairspizza tot culinaire friet: dit is hoe de horeca de lockdown te lijf gaat
    PREMIUM
    Over de Tong

    Van miljonair­spiz­za tot culinaire friet: dit is hoe de horeca de lockdown te lijf gaat

    6 november Nu de horeca voor de tweede keer dicht is, is thuisbezorgen een permanente nieuwe bedrijfstak. De sterrenchef van Rijnzicht bakt pizza's met eendenlever en eigenaar van Bistro Jules begint een culinair frietkot vanuit de open keuken. ,,Ik word er in ieder geval gelukkig van.‘’
  2. Oh là là! Bistrot du Bac brengt Franse klassiekers en romantiek bij je thuis
    PREMIUM
    De Pollepel thuis

    Oh là là! Bistrot du Bac brengt Franse klassie­kers en romantiek bij je thuis

    28 oktober Nu gasten vanwege een nieuwe ‘coronasluiting’ niet meer uit eten kunnen, komen de restaurants lekker naar de mensen toe. Natuurlijk kun je een pizza afhalen of laten bezorgen, maar je kunt er thuis ook een culinair feestje van maken. Zo staat als eerste Bistrot Du Bac uit Rotterdam-Katendrecht voor onze deur, met tassen vol klassiekers uit de Franse keuken.
  3. Restaurant Stam in Ede: ‘Deze kok maakt zich nergens makkelijk van af’
    PREMIUM
    Over de tong

    Restaurant Stam in Ede: ‘Deze kok maakt zich nergens makkelijk van af’

    9 oktober Stam is de naam van het restaurant in Ede. Een naam die ik niet meteen begreep, maar die helder wordt als je parkeert. Het is namelijk gelegen naast een bos.
  4. Do Bongers maakt ook van lelijke kool ‘Sexy Sauerkraut’
    PREMIUM
    lekker

    Do Bongers maakt ook van lelijke kool ‘Sexy Sauerkraut’

    11 oktober Een aangevreten kool weggooien? Zonde. Met hulp van melkzuurbacteriën zet je het om tot een smakelijke zuurkool. Do Bongers (28) gaat veel verder. Ze begeleidt het proces nauwgezet om te komen tot bijzondere smaken.
  5. Als je écht proeft, word je omarmd
    PREMIUM
    Over de tong

    Als je écht proeft, word je omarmd

    23 december Dringt smaak écht tot je door? Die vraag mag je jezelf gerust eens stellen. Waarschuwing vooraf: het antwoord kan ontluisterend zijn. Vaker is het hap-slik-weg. Tijd om goed te proeven, onze spijsvertering en zelfs gelukgevoel een plezier te doen, gunnen we onszelf nauwelijks.
  1. Een blauw vinkje op deur van De Zilte Zeemeermin van Visbroertjes
    PREMIUM

    Een blauw vinkje op deur van De Zilte Zeemeermin van Visbroer­tjes

    8 oktober Luuk de Haan en zijn broer Wiebe (de Visbroertjes) zijn met hun visspeciaalzaak De Zilte Zeemeermin in de Steenstraat in Arnhem een van de eerste viszaken in Nederland met het keurmerk voor duurzame vis. ,,Alle supermarkten doen dit al, maar in de handel gebeurt het nauwelijks.”
  2. Laagdrempelig, hartelijk en heel fijn eten: Een zaak naar mijn hart
    PREMIUM
    over de tong

    Laagdrempe­lig, hartelijk en heel fijn eten: Een zaak naar mijn hart

    2 oktober Rivus is een nieuw restaurant in Arnhem, om de hoek van de Korenmarkt. Met een heerlijke Italiaanse slag als het gaat om inrichting en hartelijkheid.
  3. Een stadse Gastrobar vol hoogtepunten, alleen jammer van dat ene bord
    PREMIUM
    over de tong

    Een stadse Gastrobar vol hoogtepun­ten, alleen jammer van dat ene bord

    25 september Gastrobar Blend 61 is nieuw in het Winterwijkse. Stads met Achterhoekse gastvrijheid beloven de eigenaren. En dat klopt eigenlijk wel.
  4. Tuintips: Knoflook poten in de herfst
    Lekker groen

    Tuintips: Knoflook poten in de herfst

    23 september Het is nu bijna de tijd om knoflook te planten. Een aanrader, want je stopt een teen knoflook in de grond en in het voorjaar oogst je een hele bol. De herfst is de beste tijd om knoflook te planten, want de teentjes hebben namelijk minimaal een maand onder de tien graden Celsius nodig om een bol te kunnen worden.
  1. Ketchup van wilde appels
    PREMIUM
    Lekker groen

    Ketchup van wilde appels

    23 september Wildplukken is een mooie manier om de natuur te ontdekken. Koks en wildplukkers delen hun kennis in deze rubriek. Vandaag plukken Jesse Noordegraaf en Rens Pörtzgen wilde appels.
  2. Het zit goed bij brasserie De Heerlyckheid in Bredevoort
    PREMIUM
    Over de tong

    Het zit goed bij brasserie De Heerlyck­heid in Bredevoort

    18 september Het was nodig vijf jaar te bouwen aan het vroegere onderkomen van de Zusters van Thuin en Freren. Nu staat in het Achterhoekse stadje Bredevoort brasserie De Heerlyckheid.
  3. Een warm bad in het Broederenklooster: het plezier straalt ervan af
    PREMIUM
    Over de tong

    Een warm bad in het Broederen­kloos­ter: het plezier straalt ervan af

    11 september Van het sobere kloosterleven is niets meer te merken. Bij het Broederenklooster in Zutphen kom je in een luxe warm bad waar het aan niets ontbreekt.
  1. The Hunting Lodge heeft het roer omgegooid, en hoe pakt dat uit?
    PREMIUM
    over de tong

    The Hunting Lodge heeft het roer omgegooid, en hoe pakt dat uit?

    5 september The Hunting Lodge was synoniem voor statuur en gastronomische gerechten. Dat is niet meer. Een wortel ligt nu als wortel op het bord.
  2. Populaire eetrubriek Over de Tong voor het eerst terug sinds de lockdown: ‘Ik ben geen RIVM-controleur’

    Populaire eetrubriek Over de Tong voor het eerst terug sinds de lockdown: ‘Ik ben geen RI­VM-controleur’

    4 september De populaire eetrubriek Over de Tong keert vandaag terug in De Gelderlander. Vanwege de coronacrisis waren de horecazaken lange tijd dicht. Journalist Ellen Willems recenseert al jaren restaurants op verschillende onderdelen voor de krant en is nu weer volop aan het werk.
  3. Broccoli toch? Ik antwoord dat het een bloemkool is
    PREMIUM

    Broccoli toch? Ik antwoord dat het een bloemkool is

    2 september Ze heeft een glazige blik, drukt wat op het scherm voor haar en legt het ding opzij. De producten die na de kool op de band liggen, hebben een streepjescode. Altijd handig. Het ding met die witte roosjes en groene bladeren heeft die niet.
  4. Festival van de toekomst: corona-proof snacken op het Akoestikumterrein in Ede
    PREMIUM

    Festival van de toekomst: corona-proof snacken op het Akoestikum­ter­rein in Ede

    11 augustus
  1. Welkom in Blou, de nieuwe hotspot-op-hoogte in Arnhem
    PREMIUM

    Welkom in Blou, de nieuwe hotspot-op-hoog­te in Arnhem

    10 augustus Heb je een prachtige rooftopbar hoog boven Arnhem, is dat niet eens het hoogtepunt. Want dat is het prijswinnende toilet.
  2. Bliep bliep, smakelijk eten; bij Dadawan bedienen robots straks de gasten aan tafel
    PREMIUM

    Bliep bliep, smakelijk eten; bij Dadawan bedienen robots straks de gasten aan tafel

    26 mei MAASTRICHT/ARNHEM - James die je welkom heet, Amy die je vast een drankje brengt en Aker die vervolgens het eten aan tafel serveert. Wie straks bij restaurant Dadawan in de Eindhoven gaat eten, hoeft bij deze drie medewerkers in ieder geval geen anderhalve meter afstand te houden.
  3. 'Zeewier in een hamburger, het is een blijvertje’
    PREMIUM

    'Zeewier in een hamburger, het is een blijvertje’

    3 mei WAGENINGEN - Mendelt Tillema (27) van UmaMeats wil vanuit Wageningen de wereld veroveren met zijn zeewierburgers. ,,Mijn UmaBurger in de kantine, dat geeft een magnifiek gevoel.”
  4. Sterrenrestaurant voor het eerst weer vol in coronatijd: ‘Mensen willen er weer op uit’
    PREMIUM

    Sterrenres­tau­rant voor het eerst weer vol in coronatijd: ‘Mensen willen er weer op uit’

    2 mei HEELSUM/ DOETINCHEM - Het bekende sterrenrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum zat vrijdagavond voor het eerst sinds tijden weer vol.
  5. Ei-tosti is een vinding in de ‘coronavakantie’

    Ei-tosti is een vinding in de ‘coronava­kan­tie’

    29 april Wel eens een eit-tosti gegeten? Het begint met een witte boterham waar je een vierkant raam in snijdt. Het ‘venster’ bewaar je. Op de randen smeer je aan beide zijden boter, je bakt deze in de pan en tikt in het venster een eitje.
  1. Topkok geeft inspiratie uit de eetbare natuur voor thuis

    Topkok geeft inspiratie uit de eetbare natuur voor thuis

    23 april Gelderse topkoks koken nu niet in hun restaurant. Wel delen ze recepten om thuis te maken. Gewoon, vanuit huis. Met een beetje uitdaging, dat wel.
  2. Beleggers steken massaal geld in nieuwe Rodeo Grill Arnhem tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Beleggers steken massaal geld in nieuwe Rodeo Grill Arnhem tijdens coronacri­sis

    3 april ARNHEM De ondernemers Dagmar Mous en René Lancee sleepten in deze tijd van coronacrisis via Horeca Crowdfunding Nederland HCN 150.000 euro binnen voor de afronding van de bouw van hun droomrestaurant Rodeo Latin American Grill Restaurant in Arnhem.
  3. Een betoverend voorbeeld van de Nieuwe Nederlandse Keuken vind je midden in Arnhem
    PREMIUM
    over de tong

    Een betoverend voorbeeld van de Nieuwe Nederland­se Keuken vind je midden in Arnhem

    6 maart Midden in het voetgangersgedeelte van centrum Arnhem is daar café De Groen. De Groen omdat de gelijknamige Grolsch-familie eigenaar is. Maar het slaat zeker ook op de gerechten op het bord.
De Gelderlander logo
Wil je elke dag de Dagelijkse nieuwsbrief van De Gelderlander ontvangen via e-mail?
  • Twitter
  • Facebook Facebook
Quote

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Tip de redactie Pijlen»

Apps

  • Android Playstore
  • Apple Appstore

Algemeen

  • Colofon
  • Auteursrecht
  • Abonnementsvoorwaarden
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacystatement
  • Cookiestatement
  • Vacatures

Service

  • Klantenservice
  • Krant niet bezorgd?
  • Mijn account
  • Vakantieservice
  • Adverteren
  • Losse verkoop

Meer dG

  • Abonnee worden
  • Digitale krant
  • Nieuwsbrieven
  • Webwinkel
  • Reclamefolder
  • Verzekeringen vergelijken
  • RSS
    • Colofon
    • Auteursrecht
    • Abonnementsvoorwaarden
    • Gebruiksvoorwaarden
    • Privacystatement
    • Cookiestatement
    • Vacatures
    • Klantenservice
    • Krant niet bezorgd?
    • Mijn account
    • Vakantieservice
    • Adverteren
    • Losse verkoop
    • Abonnee worden
    • Digitale krant
    • Nieuwsbrieven
    • Webwinkel
    • Reclamefolder
    • Verzekeringen vergelijken
    • RSS
    • Twitter
    • Facebook Facebook

    Volg ons ook op

    • Android Playstore
    • Apple Appstore

    Apps

  • AD logo
  • BD logo
  • ED logo
  • Tubantia logo
  • BN DeStem logo
  • PZC logo
  • De Stentor logo
  • De Gelderlander logo
  • ADR Nieuwsmedia logo
ADR Nieuwsmedia logo
  • DPG Media logo
    © 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden
  • Website van het jaar Populairste nieuwssite van het jaar 2019