-
PREMIUMOver de Tong
De keuken van Hotel de Wereld moet nog eens stoeien met die meerval, maar prima diner
Wageningen -
PREMIUMOver de tong
Boscafé De Beken: na een complimentje volgt een liefdevolle kus op de wangen
Boscafé De Beken in Renkum is een heel mooi mix van gezelligheid die je zoekt bij een terras, plus de ruimte en rust van de natuur. Voor mij een fijne ontdekking op de Veluwe.Renkum -
PREMIUMOver de Tong
Geen Mexicaanse bonenschotel: Colibri Cocina is geen tex-mexzaak waar er al zoveel van zijn
Voor bonenschotels en veel gesmolten kaas met avocadodip hoef je niet naar Colibri Cocina Mexicano in Arnhem. Wel voor de authentieke Mexicaanse keuken met frisse twisten.Arnhem -
PREMIUMLa Viestana1
Levendig, zonnig en verrukkelijk: dit is een plek waar je vaker wilt eten, bellisimo!
Voor wie geregeld een snuif van bella Italia nodig heeft, is La Viestana in Lathum de oplossing. Levendig, zonnig en met verrukkelijk eten. Dit is een plek waar je vaker naar toe wilt.Lathum -
PREMIUM
‘Je kunt jezelf blijven dood staren op zalm of forel, verrassender is de beekridder’
In de Betuwe, in Dodewaard, wordt vis gekweekt. Beekridder om precies te zijn. Chefs van bekende restaurants in de regio zijn fan van de duurzame kweekvis van Jelle Busscher (34).Dodewaard
-
PREMIUM
Baianá als perfecte vlucht uit een hete, zomerse stad
Bemmel -
PREMIUM3
Bij The Church staat chef-kok Bart heel terecht achter het altaar
The Church in de vroegere evangelisch-lutherse kerk in Arnhem is absoluut een aanwinst voor de stad: op hoog niveau, en gelukkig zonder poenerig te zijn.Arnhem -
PREMIUM
‘De lekkerste asperges komen uit de Achterhoek, waar ze op koude blanke zandgrond geteeld worden’
Voor de allerbeste asperges heb je wat over. Daarvoor rijd je naar Noord-Limburg of tenminste naar Brabant. Kost een paar kilometers en wat tijd, maar dan heb je wat. Maar klopt die aanname, komen de meest smakelijke asperges uit het Zuiden?Drempt, Doetinchem
-
PREMIUM3
Mijn vastgeroeste veronderstelling moest hoognodig bijgesteld worden en dat lukt dit restaurant uitermate goed
Giesbeek -
PREMIUM1
Lagrange ademt het allermooiste van Frankrijk, maar een beetje guller mag het wel
Restaurant Lagrange in Buren voelt als Frankrijk. Het interieur, de kleding van de bediening en de gerechten ademen la beauté française.Buren -
PREMIUM1
Een gezellig geheel dat gewoon zo is gegroeid en ook nog een bord prima eetcafé-eten: het is een verademing
Mej. Janssen is wat je noemt een authentieke zaak. Niet het zoveelste concept waarbij het interieur belangrijker lijkt dan al het andere, maar een tof eetcafé waar het uitermate gezellig is.Arnhem -
PREMIUM3
Wat Jan des Bouvrie niet voor elkaar kreeg, lukt dit restaurant wel: goed eten met gevoel voor stijl
Een buskruitopslag en Jan des Bouvrie huisden in het imposante pand in Grave. Nu is daar Ovum, een restaurant waar de lat hoog ligt.Grave -
Supermarkten stunten minder met vlees, behalve dan de Plus
Het aantal vleesaanbiedingen daalde in 2022 voor het eerst sinds het begin van de metingen in 2015. Dat blijkt uit de jaarlijkse foldermonitor van Wakker Dier. Volgens de organisatie waren er afgelopen jaar 6 procent minder aanbiedingen met vlees. Bij supermarkt Plus steeg dit aantal juist fors.
-
PREMIUMcolumn1
Als je altijd naar de blokjes grijpt, wil ik je uitnodigen het eens zelf te doen; bouillon maken
-
PREMIUM2
De ruige autogarage in de Hoofdstraat is niet meer, we eten er nu sjieke zondagse lunch
Een zondagse vier gangenlunch bij Soirée in Velp. Het klinkt als iets wat een goede verwennerij kan zijn. Met de sfeer van de ‘roaring twenties’ in wat onlangs nog een oude garage was. -
PREMIUM
Efteling-inrichting is best geinig, maar maakt de fouten in de keuken van deze Italiaan niet goed
Voor een vast bedrag zoveel Italiaans eten als je wilt. Voor de inrichting bij Trattoria Toscana in Lievelde is een compleet pretparkthema uitgewerkt, maar dat zegt nog niets over de keukentalenten. -
PREMIUMcolumn
De hond hapte de steak dankbaar weg en wachtte geduldig op meer
-
PREMIUM3
‘Samen wijn beleven’ is hier de slogan. Best tenenkrommend, maar de wijnkaart is ongelofelijk
-
PREMIUM3
Ik was niet eerder in Deest, maar voor dit restaurant ga ik redenen verzinnen om erheen te rijden en aan te schuiven
Deest, in het land van Maas en Waal, heeft een Italiaan, vernoemd naar oma. Met die zalige gebakken aardappels in plaats van frieten en eigengemaakt pastadeeg. Wat een fijne vondst. -
PREMIUM1
Bak jij al je eigen brood? ‘'t Is een kwestie van oefening baart kunst’
De bakkerssector vindt dat volkorenbrood wel wat extra aandacht verdient. Daarom wijzen bakkers in deze Week van het brood op de gunstige eigenschappen van het brood. Waar moet je op letten bij het kopen - of zelf maken - van een brood?
-
PREMIUMcolumn
De mens met een verkleinde maag eet een kleine portie, de rest schuift de normale portie naar binnen
-
PREMIUM3
Al jaren een bouwplaats, maar deze foodhall moet de Korenmarkt nog altijd doen bruisen: ‘We rekenen op het voorjaar’
ARNHEM - De Korenmarkt in Arnhem moet een stevige oppepper krijgen, maar een van de meest beeldbepalende panden is al vijf jaar een bouwplaats. Nu lijkt de Foodhall van Coöperatieve Eeterij in de Korenbeurs toch open te gaan. In de lente volgens wethouder Bob Roelofs. -
PREMIUM2
Het lunchroomgevoel verdwijnt met de gerechtjes en wijnen die de kok je voorzet
WIJCHEN - Document 12 in Wijchen veroverde vlot een plek in de Lekker500, Gault & Millau gids en de Michelingids. Tegenover het kasteel kan je tosti’s eten maar ook een culinair menu. -
PREMIUMcolumn
Nadenken over de oorzaak van de dooi in de Alpen en of we daar zelf een aandeel in hebben, is ongezellig
-
PREMIUMInterview5
Rob te Kamp was jarenlang uitbater van Café de Kroeg en heeft nu grootse plannen met voormalig krakerspand
-
PREMIUM1
Voormalig godshuis verandert opnieuw van eigenaar en moet ‘hotspot van Arnhem’ worden
De vroegere evangelisch-lutherse kerk in Arnhem, de afgelopen jaren hotel en restaurant Bizar-Bazar, is verkocht. Een jong en ambitieus horecakoppel wil van het rijksmonument een eigentijds hotel en uitgaansplek maken. -
PREMIUMcolumn
Nu moet je bieten eten, de paprika’s van om de hoek duren nog een zomer lang
Heb je geen paprika’s? Nee, die groeien nu niet hier op het land. Boerenkool, groene kool, koolraap, knolselderij, pompoen, prei, rode kool, spruiten is wat er nu op het land staat en in de koelcel ligt. En bieten, de onverslaanbare groente als het gaat om vitamines en mineralen. In drie kleuren ook nog. -
PREMIUM1
Flamboyant en excentriek eten in het voormalige huis van een barones. Maar Soirée is er ook voor de smalle portemonnee
VELP - Over anderhalve week is het zover: dan opent het nieuwe restaurant Soirée de deuren. In een historisch pand aan de Hoofdstraat in Velp, waar vroeger een barones woonde, zijn eigenaren Tom Pfeijffer (24) en Maxime Oldenboom (21) druk bezig met de laatste voorbereidingen. ,,Ons restaurant wordt dé nieuwe hotspot in de omgeving.” -
PREMIUM
Deze fouten maken Heel Holland Bakt-bakkers het vaakst (en zo kan je ze thuis voorkomen)
Heel Holland Bakt laat zien hoe bakkers gloriëren en falen in hun bakkunsten. Ter gelegenheid van het tiende jaar dat het populaire bakprogramma wordt uitgezonden, vragen we de jury welke fouten steeds weer terugkeren.
-
PREMIUM
Neem eens de tijd om écht te kijken naar het leven van mens, plant en dier
-
PREMIUM
De kok in dit buurtrestaurant maakt prachtige bordjes eten, maar mag die kerst-playlist alsjeblieft uit
ARNHEM - Altijd tof als een ondernemer van een oud gebouw een nieuwe bestemming weet te maken. De zwembad-kantine in het Spijkerkwartier is zoiets. Iets meer focus op de gasten en ik kom echt vaker. -
PREMIUMColumn
Een troostend einde, het bloemetje bij de wei waar het varken is doodgegaan
Ik krijg een kus en een glimlach. ,,Dat bloemetje? Dat was ik.” Het is de compassie die me raakt.