De liefde mag best nog wat meer de keuken uit bij sfeervolle Olliemölle
over de tongOoit was het de watermolen van Prins Willem V van Oranje. Nu koken ze in de Olliemölle in Borculo. Met nog steeds een hang naar ambachtelijke tijden.
Delen per e-mail
Alsof je in Frankrijk opeens een fantastische vondst doet. Je rijdt een dorp in en daar aan een waterstroom ligt een oude oliemolen, waar je bij binnenkomst warm welkom wordt geheten.
De ruwe muLiefren, de houten vloeren en trapjes, de vensters en balken en de vormen van de ruimtes maken dit tot een bijzonder interieur. Een gebouw met historie. De inrichting met de gordijnen, echte kaarsen en verse bloemen op de vaas maken het af.
Veel restaurants doen hun best mooi te zijn, maar dit heeft niets met een stylist te maken. Dit is gewoon een buitengewoon fraaie plek om op een gure avond neer te strijken.
Terug in het rode gidsje
Naast het à la carte menu is er een Bib Gourmand-keuzemenu, een menu bekroond door Michelin, waarbij je een goede drie gangen kunt eten voor 39 euro. Deze zaak stond een er een tijdje niet meer in, maar sinds dit jaar is de Olliemölle terug in het rode gidsje.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Kruiden en bier: steeds meer horecazaken zijn ‘zelfvoorzienend’
Groenten en kruiden uit eigen moestuin, biefstuk van de boerderij even verderop, bier van de plaatselijke brouwer; steeds vaker voorzien horecabedrijven zich van het predicaat zelfvoorzienend of lokaal. -
PREMIUMOver de tong
Een warm bad in het Broederenklooster: het plezier straalt ervan af
Van het sobere kloosterleven is niets meer te merken. Bij het Broederenklooster in Zutphen kom je in een luxe warm bad waar het aan niets ontbreekt. -
PREMIUMOver de tong
Lekker Gelderland: een nieuw boek over eten en koken op landgoederen en kastelen
Eten op het ritme van de seizoenen. We zijn het verleerd, maar dat dit vroeger de gewoonste zaak van de wereld was, blijkt uit het boek Lekker Gelderland; over eten en koken op landgoederen en kastelen. -
PREMIUM
Een blauw vinkje op deur van De Zilte Zeemeermin van Visbroertjes
Luuk de Haan en zijn broer Wiebe (de Visbroertjes) zijn met hun visspeciaalzaak De Zilte Zeemeermin in de Steenstraat in Arnhem een van de eerste viszaken in Nederland met het keurmerk voor duurzame vis. ,,Alle supermarkten doen dit al, maar in de handel gebeurt het nauwelijks.” -
Arnhems hotel-restaurant Bizar-Bazar valt in de prijzen
ARNHEM - De bijzondere Arnhemse horecagelegenheid Bizar-Bazar, gevestigd in de voormalige Lutherse Kerk aan de Van Muijlwijkstraat, mag zich ruim een jaar na opening de trotse eigenaar noemen van de Pieter van Vollenhovenprijs.
-
Overname krijgt zegen: Restaurant Loetje, met vestiging in Nijmegen, naar nieuwe eigenaar
Biefstukrestaurant Loetje, met restaurants in onder andere Nijmegen en Utrecht, komt definitief in handen van investeerder Waterland. Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de deal goedgekeurd. Er blijft na de overname volgens de waakhond voldoende concurrentie over. -
PREMIUMOver de Tong
Van miljonairspizza tot culinaire friet: dit is hoe de horeca de lockdown te lijf gaat
Nu de horeca voor de tweede keer dicht is, is thuisbezorgen een permanente nieuwe bedrijfstak. De sterrenchef van Rijnzicht bakt pizza's met eendenlever en eigenaar van Bistro Jules begint een culinair frietkot vanuit de open keuken. ,,Ik word er in ieder geval gelukkig van.‘’ -
PREMIUMover de tong
Eten in de voormalige Doetinchemse V&D: voor iedereen wel wat lekkers
Het pand van de vroegere V&D in Doetinchem trekt na twee weken al een volle zaal. En dat is best knap, want het is een balzaal. Betalen doe je bij binnenkomst bij Mingle.
0 reacties