Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant de Olliemölle in Borculo. © Jan Ruland van den Brink

De liefde mag best nog wat meer de keuken uit bij sfeervolle Olliemölle

over de tongOoit was het de watermolen van Prins Willem V van Oranje. Nu koken ze in de Olliemölle in Borculo. Met nog steeds een hang naar ambachtelijke tijden.

Alsof je in Frankrijk opeens een fantastische vondst doet. Je rijdt een dorp in en daar aan een waterstroom ligt een oude oliemolen, waar je bij binnenkomst warm welkom wordt geheten.

De ruwe muLiefren, de houten vloeren en trapjes, de vensters en balken en de vormen van de ruimtes maken dit tot een bijzonder interieur. Een gebouw met historie. De inrichting met de gordijnen, echte kaarsen en verse bloemen op de vaas maken het af.

Veel restaurants doen hun best mooi te zijn, maar dit heeft niets met een stylist te maken. Dit is gewoon een buitengewoon fraaie plek om op een gure avond neer te strijken.

Terug in het rode gidsje

Naast het à la carte menu is er een Bib Gourmand-keuzemenu, een menu bekroond door Michelin, waarbij je een goede drie gangen kunt eten voor 39 euro. Deze zaak stond een er een tijdje niet meer in, maar sinds dit jaar is de Olliemölle terug in het rode gidsje.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.