De wijnkaart belooft veel goeds, de passie van Angelo streelt de tong: zat Retro Gusto maar bij mij in de stad
Over de TongSoms klopt het allemaal. De verwachtingen die worden gewekt en de uiteindelijke sfeer en het eten. Dan heb je een echte aanrader te pakken. Retro Gusto zit in Druten, tegenover de kerk.
Delen per e-mail
āBuona seraā, klinkt het opgetogen. Kok Angelo kijkt op van zijn snijplank en begroet ons met een opgetogen glimlach. Het ruikt naar gegrild vlees en rozemarijn en ik hoor Eros Ramazotti uit de speaker. We zijn bij de cucina tradizionale Italiana in Druten binnengestapt en dat voelt meteen goed.
Achterin is onze tafel, in een typisch keldertje zonder vensters met vele gevulde wijnkasten langs de muren, foto's van gefilterd zonlicht in wijngaarden, en glazen vazen vol kurken als symbool voor al die genoten wijnen. De menukaart ligt snel op tafel en de bediening doet graag een glas wijn in.
Jammer dat ze de chardonnay uit gewoonte in wil doen ,,omdat de meeste mensen die wel lekker vindenāā, want ik heb zo'n gevoel dat hier mooiere verrassingen zijn. En inderdaad, de wijnkaart belooft goeds.
Als snaaigerecht van het huis krijgen we een plankje met ruim brood, zo zacht als cake, bestrooid met grof zeezout en tapenade van artisjok en zongedroogde tomaten. Op tafel staat een goede fles olijfolie en gerijpte balsamico-azijn uit Modena. De menukaart biedt de kenmerkende gangen van antipasti, pasta, een vlees of visgerecht en dolci. We gaan echter voor drie gangen, in de wetenschap dat dat vast niet te weinig zal zijn.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM2
De opmars van walnoten van eigen bodem: in Zoelen maken ze er onder meer walnootolie van
Walnoten importeren we uit Californiƫ, Chili, Frankrijk of Oostbloklanden. Houdt hij niet van het Nederlandse klimaat en bodem? Om die reden, maar ook omdat noten steeds nadrukkelijker als onderdeel van een gezond voedingspatroon worden gepromoot, worden hier steeds meer walnootbomen - er zijn veel verschillende rassen - aangeplant. -
PREMIUMOver de Tong
Van miljonairspizza tot culinaire friet: dit is hoe de horeca de lockdown te lijf gaat
Nu de horeca voor de tweede keer dicht is, is thuisbezorgen een permanente nieuwe bedrijfstak. De sterrenchef van Rijnzicht bakt pizza's met eendenlever en eigenaar van Bistro Jules begint een culinair frietkot vanuit de open keuken. ,,Ik word er in ieder geval gelukkig van.āā -
PREMIUM
Broccoli toch? Ik antwoord dat het een bloemkool is
Ze heeft een glazige blik, drukt wat op het scherm voor haar en legt het ding opzij. De producten die na de kool op de band liggen, hebben een streepjescode. Altijd handig. Het ding met die witte roosjes en groene bladeren heeft die niet. -
PREMIUMover de tong
Een betoverend voorbeeld van de Nieuwe Nederlandse Keuken vind je midden in Arnhem
Midden in het voetgangersgedeelte van centrum Arnhem is daar cafƩ De Groen. De Groen omdat de gelijknamige Grolsch-familie eigenaar is. Maar het slaat zeker ook op de gerechten op het bord. -
PREMIUMlekker
Do Bongers maakt ook van lelijke kool āSexy Sauerkrautā
Een aangevreten kool weggooien? Zonde. Met hulp van melkzuurbacteriƫn zet je het om tot een smakelijke zuurkool. Do Bongers (28) gaat veel verder. Ze begeleidt het proces nauwgezet om te komen tot bijzondere smaken.
-
PREMIUMOver de tong
Smakelijke dumplings uit de magnetron, het kan wƩl
Chef-kok Nico Klaver van restaurant āt Kalkoentje in Rhenen heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Hij ontwikkelde ārestaurantetenā voor de supermarkt. -
PREMIUMOver de tong
Een warm bad in het Broederenklooster: het plezier straalt ervan af
Van het sobere kloosterleven is niets meer te merken. Bij het Broederenklooster in Zutphen kom je in een luxe warm bad waar het aan niets ontbreekt. -
PREMIUM
Welkom in Blou, de nieuwe hotspot-op-hoogte in Arnhem
Heb je een prachtige rooftopbar hoog boven Arnhem, is dat niet eens het hoogtepunt. Want dat is het prijswinnende toilet.
1 reactie
R L