Een warm bad in het Broederenklooster: het plezier straalt ervan af
Over de tongVan het sobere kloosterleven is niets meer te merken. Bij het Broederenklooster in Zutphen kom je in een luxe warm bad waar het aan niets ontbreekt.
Delen per e-mail
Houtrijping en een lange afdronk. Het gaat bij deze omschrijving niet over een glas wijn, maar over het aperitief zonder alcohol. Een sap met kaneelsmaak van het mosterdblad, veel appel en rabarber. Steeds meer restaurants hebben alternatieven zonder alcohol, die gelukkig meer behelzen dan een spa met citroen.
De ontvangst is op z'n best. De gastheer is hartelijk, de chef, die we passeren in zijn keuken, groet hartelijk en op tafel staat een eerste kerrie-cracker met een dikke lobbige mayonaise met gember. De voormalige eetzaal van de monniken is getransformeerd tot een prachtig restaurant met details, die herinneren aan weleer, maar met een sfeer, die vooral eigentijds is.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Over de tong Smakelijke dumplings uit de magnetron, het kan wél
Chef-kok Nico Klaver van restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Hij ontwikkelde ‘restauranteten’ voor de supermarkt. -
PREMIUM
Sterrenrestaurant voor het eerst weer vol in coronatijd: ‘Mensen willen er weer op uit’
HEELSUM/ DOETINCHEM - Het bekende sterrenrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum zat vrijdagavond voor het eerst sinds tijden weer vol. -
Arnhems hotel-restaurant Bizar-Bazar valt in de prijzen
ARNHEM - De bijzondere Arnhemse horecagelegenheid Bizar-Bazar, gevestigd in de voormalige Lutherse Kerk aan de Van Muijlwijkstraat, mag zich ruim een jaar na opening de trotse eigenaar noemen van de Pieter van Vollenhovenprijs. -
PREMIUM
lekker Do Bongers maakt ook van lelijke kool ‘Sexy Sauerkraut’
Een aangevreten kool weggooien? Zonde. Met hulp van melkzuurbacteriën zet je het om tot een smakelijke zuurkool. Do Bongers (28) gaat veel verder. Ze begeleidt het proces nauwgezet om te komen tot bijzondere smaken. -
PREMIUM
over de tong Een betoverend voorbeeld van de Nieuwe Nederlandse Keuken vind je midden in Arnhem
Midden in het voetgangersgedeelte van centrum Arnhem is daar café De Groen. De Groen omdat de gelijknamige Grolsch-familie eigenaar is. Maar het slaat zeker ook op de gerechten op het bord.
-
PREMIUM
over de tong Een stadse Gastrobar vol hoogtepunten, alleen jammer van dat ene bord
Gastrobar Blend 61 is nieuw in het Winterwijkse. Stads met Achterhoekse gastvrijheid beloven de eigenaren. En dat klopt eigenlijk wel. -
over de tong Dit zijn de horecatrends van 2019: waar komt die paling vandaan?
Gezond en duurzaam lijken restaurantgasten steeds meer te willen. De kok moet kunnen uitleggen waar het vlees vandaan komt. Maar ook de buik vol eten voor een vast bedrag in een sjieke setting is populair. -
PREMIUM
over de tong The Hunting Lodge heeft het roer omgegooid, en hoe pakt dat uit?
The Hunting Lodge was synoniem voor statuur en gastronomische gerechten. Dat is niet meer. Een wortel ligt nu als wortel op het bord.
0 reacties