Eerste winkel met ‘pinot uit de polder’ geopend
Een fysieke wijnwinkel waar alleen wijn van eigen bodem verkocht wordt, is deze week geopend. ‘’De Nederlandse wijn is al jarenlang in opmars en inmiddels ook van hoge kwaliteit. De tijden van zure bocht zijn voorbij.‘’
Delen per e-mail
“Veel Nederlanders weten de ‘pinot uit de polder’ nog niet goed te vinden. In supermarkten en slijterijen is Nederlandse wijn niet of nauwelijks verkrijgbaar. Ook kopen relatief weinig mensen hun wijn direct bij lokale wijnboeren,‘’ aldus mede-eigenaar Roderick Meijer over Nederwijnwinkel Bob.
Drie ondernemers, ervaren in de horeca- en wijnwereld, willen hier verandering in brengen door een selectie van de beste wijnen uit Nederland een podium te bieden in hun winkel. Deze week gingen de deuren van Bob open in Amsterdam, pal naast de bekende Albert Cuyp.
Nederlanders denken veelal dat wijn uit Nederland in de hoek van de hobbyboer zit of ze kennen alleen wijnhuis de Apostelhoeve. Terwijl er echt veel mooie wijnen worden gemaakt inmiddels
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVideo
Wijnoogst in Groesbeek is begonnen: ‘Vroeger moest je naar Frankrijk om druiven te plukken, nu kan het hier’
GROESBEEK - Het jaar 2020 gaat niet voor alle wijnboeren de annalen is als een top wijnjaar. ,,Maar wel als een goed jaar", zegt Adam Dijkstra. Hij is de wijnmaker van het Nederlands Wijnbouwcentrum bij wijnhoeve De Colonjes aan de Bredeweg in Groesbeek, het kloppend hart van de nog prille vaderlandse wijncultuur. -
Laatste druiven worden binnengehaald in Groesbeek
GROESBEEK - In Groesbeek en omgeving worden momenteel de laatste druiven geoogst. Maandag werd er nog geplukt in wijngaard de Colonjes: dinsdag is de Holdeurn in Berg en Dal nog aan de beurt, zegt Adam Dijkstra, de wijnmaker van het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek. -
PREMIUMOver de tong
Als je écht proeft, word je omarmd
Dringt smaak écht tot je door? Die vraag mag je jezelf gerust eens stellen. Waarschuwing vooraf: het antwoord kan ontluisterend zijn. Vaker is het hap-slik-weg. Tijd om goed te proeven, onze spijsvertering en zelfs gelukgevoel een plezier te doen, gunnen we onszelf nauwelijks. -
PREMIUMCOLUMN Ellen Willems
Appie, stop alsjeblieft met de mini-huisjes en doe wat je ons belooft
Het waren in 2018 de letterlijke woorden van een woordvoerder van supermarktgigant Albert Heijn. Ik sprak hem toen over de Hamsterbollies, gratis weggeefbolletje gevuld met plastic balletjes, die in groten getale in vuilnisbakken en hondenmagen verdwenen. -
PREMIUM
Goudhaantje, bier van Groesbeekse wijngaard
GROESBEEK - Wijnboeren, die maken toch wijn? Nou, niet in Groesbeek. Daar worden de druiven van wijngaard De Plack tegenwoordig ook in het bier verwerkt. Met als resultaat: het Goudhaantje. Het frisse bier werd dit weekend voor het eerst geschonken op het terras van de wijngaard.
-
PREMIUMOver de tong
Brunswick in Nijmegen: een eetcafé, maar dan meer
Brunswick in Nijmegen zegt een eetcafé te zijn. En dan denk je toch vooral aan bier, en dan ook nog friet met mayonaise en satévlees. We komen tot een heel andere conclusie. Het is een eetcafé, waar je echt prima kunt eten. -
PREMIUMMichelinsterren
Welke restaurants krijgen een ster? We moeten speculeren, want ‘Michelin lekt nooit’
Wie Gelderse chef-koks vraagt om een voorspelling wat betreft de uitreiking van de Michelinsterren, hoort de naam Emile van der Staak. De chef-kok van De Nieuwe Winkel in Nijmegen zou het verdienen. Maar hij krijgt de ster waarschijnlijk niet. ,,Bedrijven die vooruitstrevend zijn, staan niet op hun lijst.” -
Brasserie Vieux Paris in top tien van beste Franse restaurants
ARNHEM - Brasserie Vieux Paris in Arnhem maakt kans op de titel Fijnste Franse Restaurant van Nederland. Het tijdschrift ‘Leven in Frankrijk’ reikt elk jaar tijdens een feestavond in het Hilton Hotel in Amsterdam deze juryprijs én de publieksprijs uit, in bijzijn van de ambassadeur van Frankrijk.
0 reacties