Heel fijn eten aan de Rijn in Tolkamer bij restaurant Commies
Over de tongDe Europakade in Tolkamer heeft als grootste attractie de indrukwekkende Rijn, de mensen die van de Rijncruiseboten stappen en de zonsondergang. Er is genoeg te kijken, maar culinair heeft het niet echt naam in de streek. We proberen restaurant De Commies, sinds een paar maanden neergestreken in een nieuw paviljoen op de kade.
Delen per e-mail
We mogen van de zeer vriendelijke en goedlachse gastvrouw een plek uitzoeken. Buiten op een loungebank tussen de sinaasappelboompjes, olijfbomen en palmen met zicht op het water, aan een tafel achter het windscherm of binnen in het paviljoen.
Wat niet echt binnen is, omdat de pui helemaal open staat. Samen met de muziek op de achtergrond en de kok in het zicht achter de groen betegelde bar, geeft dat een goed strandtentgevoel.
Aangezien de zon wonderschoon ondergaat en het achter het windscherm nog perfect zomers is, is dit de beste plek. Dat, plus vlot een fles kraanwater, glazen en de dinerkaart, maken een goede en attente start.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMOver de tong
Als je écht proeft, word je omarmd
Dringt smaak écht tot je door? Die vraag mag je jezelf gerust eens stellen. Waarschuwing vooraf: het antwoord kan ontluisterend zijn. Vaker is het hap-slik-weg. Tijd om goed te proeven, onze spijsvertering en zelfs gelukgevoel een plezier te doen, gunnen we onszelf nauwelijks. -
PREMIUM
Beleggers steken massaal geld in nieuwe Rodeo Grill Arnhem tijdens coronacrisis
ARNHEM De ondernemers Dagmar Mous en René Lancee sleepten in deze tijd van coronacrisis via Horeca Crowdfunding Nederland HCN 150.000 euro binnen voor de afronding van de bouw van hun droomrestaurant Rodeo Latin American Grill Restaurant in Arnhem. -
PREMIUMover de tong
De liefde mag best nog wat meer de keuken uit bij sfeervolle Olliemölle
Ooit was het de watermolen van Prins Willem V van Oranje. Nu koken ze in de Olliemölle in Borculo. Met nog steeds een hang naar ambachtelijke tijden. -
Populaire eetrubriek Over de Tong voor het eerst terug sinds de lockdown: ‘Ik ben geen RIVM-controleur’
De populaire eetrubriek Over de Tong keert vandaag terug in De Gelderlander. Vanwege de coronacrisis waren de horecazaken lange tijd dicht. Journalist Ellen Willems recenseert al jaren restaurants op verschillende onderdelen voor de krant en is nu weer volop aan het werk. -
PREMIUMlekker
Corné bakt het Edenaartje, een lokale lekkernij voor bij de koffie
EDE - Lokale patisserie kom je in deze regio niet veel tegen. Het bestaat wel, bewijst het Edenaartje. Op naar bakkerij Ten Veen, met winkels in Ede en Bennekom.
-
PREMIUM2
De opmars van walnoten van eigen bodem: in Zoelen maken ze er onder meer walnootolie van
Walnoten importeren we uit Californië, Chili, Frankrijk of Oostbloklanden. Houdt hij niet van het Nederlandse klimaat en bodem? Om die reden, maar ook omdat noten steeds nadrukkelijker als onderdeel van een gezond voedingspatroon worden gepromoot, worden hier steeds meer walnootbomen - er zijn veel verschillende rassen - aangeplant. -
PREMIUM
457 jaar oude Herberg na jaar leegstand weer restaurant: ‘Een heel goed restaurant zelfs’
SPANKEREN/ BRUMMEN - De aloude herberg De Luchte bij Spankeren blijft restaurant. Eigenaars zijn Samantha van de Weijer en Paulien Geurkink van zorgorganisatie Unieke Thuiszorg. -
Arnhems hotel-restaurant Bizar-Bazar valt in de prijzen
ARNHEM - De bijzondere Arnhemse horecagelegenheid Bizar-Bazar, gevestigd in de voormalige Lutherse Kerk aan de Van Muijlwijkstraat, mag zich ruim een jaar na opening de trotse eigenaar noemen van de Pieter van Vollenhovenprijs.
0 reacties