Volledig scherm
PREMIUM
Silke van de Commies bedient het terras met uitzicht op de Rijn. © Jan van den Brink

Heel fijn eten aan de Rijn in Tolkamer bij restaurant Commies

Over de tongDe Europakade in Tolkamer heeft als grootste attractie de indrukwekkende Rijn, de mensen die van de Rijncruiseboten stappen en de zonsondergang. Er is genoeg te kijken, maar culinair heeft het niet echt naam in de streek. We proberen restaurant De Commies, sinds een paar maanden neergestreken in een nieuw paviljoen op de kade.

We mogen van de zeer vriendelijke en goedlachse gastvrouw een plek uitzoeken. Buiten op een loungebank tussen de sinaasappelboompjes, olijfbomen en palmen met zicht op het water, aan een tafel achter het windscherm of binnen in het paviljoen.

Wat niet echt binnen is, omdat de pui helemaal open staat. Samen met de muziek op de achtergrond en de kok in het zicht achter de groen betegelde bar, geeft dat een goed strandtentgevoel.

Aangezien de zon wonderschoon ondergaat en het achter het windscherm nog perfect zomers is, is dit de beste plek. Dat, plus vlot een fles kraanwater, glazen en de dinerkaart, maken een goede en attente start.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.