Het is weer culinaire gidstijd! De Lekker 500 telt 67 nieuwe restaurants
NIJMEGEN - De Lekker 500 gids voor 2020 wordt maandagavond gelanceerd. Deze restaurantgids is altijd de eerste in de reeks gidsen die komende maanden uitkomen. Bekend is al dat er 67 nieuwe restaurants in staan. Enkele daarvan zijn doorgedrongen tot de Top 100 van Nederland. De hoogste nieuwe binnenkomer staat op nummer 36.
Delen per e-mail
Welke zaken nieuw zijn en welke in de top staan, wordt altijd angstvallig geheim gehouden. Lekker presenteert alles in bijzijn van de top 20 bij Hotel Arena in Amsterdam.
Een paar Gelderse ontwikkelingen zijn al zeker. De Leest van Jacob Jan Boerma stond in 2019 op nummer 3. Deze sterrenzaak in Vaassen sluit binnenkort en daarom zal deze hoge notering komen te vervallen.
O Mundo in Wageningen stond op 74 in Wageningen maar stopt over twee weken. En La Folie in Zaltbommel, plaats 96, sluit over drie maanden definitief de deuren. Als dit op tijd bekend was bij de redactie van Lekker zijn deze plekken dus ook vacant.
Andere Gelderse horecazaken in de lijst van 2019 waren de Steenen Tafel in Arnhem, ’t Raedthuys in Duiven, De Kromme Dissel in Heelsum en Het Koetshuis in Bennekom.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMover de tong
Restaurant De Plek is een vriendelijke place to be
In een bedrijfshal op de Nijmeegse Houtwerf zit een nieuw restaurant: De Plek. Een populaire spot is het zeker, en allerminst saai door de drukte en een bonte verzameling aan blikvangers. -
PREMIUMover de tong
Een betoverend voorbeeld van de Nieuwe Nederlandse Keuken vind je midden in Arnhem
Midden in het voetgangersgedeelte van centrum Arnhem is daar café De Groen. De Groen omdat de gelijknamige Grolsch-familie eigenaar is. Maar het slaat zeker ook op de gerechten op het bord. -
PREMIUMOver de Tong
De Nieuwe Winkel in Nijmegen is magisch
De Nieuwe Winkel in Nijmegen is niet nieuw, maar wel heropend op een nieuwe locatie in het vroegere weeshuis. Ga hier eten voor pure magie. -
PREMIUM
Broccoli toch? Ik antwoord dat het een bloemkool is
Ze heeft een glazige blik, drukt wat op het scherm voor haar en legt het ding opzij. De producten die na de kool op de band liggen, hebben een streepjescode. Altijd handig. Het ding met die witte roosjes en groene bladeren heeft die niet. -
PREMIUMover de tong
Deze tien restaurants kregen het hoogste cijfer in 2018
De rolmops was het beste voorgerecht van 2018. Inderdaad, een zure haring. De fraaiste wijnen dronk ik bij The Green Rose. En bij Le Monde was het genieten van de Parijse sfeer, met de te kleine tafeltjes, de typische muziek en velours gordijnen. Want inderdaad, het gaat echt niet alleen maar om het eten.
-
PREMIUM
Welkom in Blou, de nieuwe hotspot-op-hoogte in Arnhem
Heb je een prachtige rooftopbar hoog boven Arnhem, is dat niet eens het hoogtepunt. Want dat is het prijswinnende toilet. -
PREMIUMTOP 5 OVER DE TONG
Dit zijn volgens Ellen Willems de vijf beste restaurants van het eerste half jaar
Van schalen met oesters in de viszaak tot de hummus in de afhaaltent en de satéstokjes van lam in het Indonesisch eethuis. De rubriek Over de Tong was de eerste helft van het jaar weer op zoek naar de pareltjes in de horeca. -
PREMIUM
‘Lieve flexwerker’: Arnhems café voert huisregels in
ARNHEM - Flexwerkers zijn nog altijd meer dan welkom bij Café Caspar in de Arnhemse wijk Klarendal, maar op de drukke tijden rond lunch en diner ziet kroegbaas Wolter de Bes ze voortaan het liefst aan de bar. Zónder koptelefoon.