Het Smaakpark in Ede heeft de potentie om een grootse plek worden te worden
over de tongDe oude gymzaal op de Prins Mauritskazerne in Ede is na een erg lange aanloop geopend. Je kan hier eten, drinken, koken en naar varkens kijken. Het Smaakpark dus.
Het Smaakpark is nog niet af. Dat geeft niet, soms is opengaan de beste manier om de boel aan de gang te krijgen. Maar het bouwafval, het gebrek aan buitenverlichting en onduidelijkheid waar de ingang is, maakt het voor een nieuwkomer wat onwennig. Helemaal als je bij binnenkomst heel veel werkende mensen ziet, maar niemand je opmerkt.
Indrukwekkend verbouwde gymzaal
Het gebouw is indrukwekkend verbouwd. Over het halve pand is een vide gemaakt waar de kookschool is gevestigd van Christian Weij, eigenaar van het Smaakpark en bekend om zijn kookboeken over fermenteren. Op de benedenverdieping is een grote eetzaal met acht foodtruckachtige locaties in een festivalachtige sfeer. De meubels zijn van het type retro en kringloop met her en der planten, Perzische tapijten en heel veel kratten met boeken over koken. En o ja, overal staan potten te fermenteren tot mooi en gezond lekkers, het handelsmerk van Weij.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
PREMIUMover de tong8
Lekker lunchen tussen de lianen in Burgers’ Zoo: zeker niet goedkoop, maar wel een pretparkburger-plus
Burgers’ Zoo heeft een nieuw restaurant. Tussen de bananenbomen, leguanen en tropische vogels doe ik me tegoed aan Aziatisch streetfood en de jeugd eet ‘vet lekkere kipnuggets’. Op de achtergrond de Bush. -
PREMIUM3
Al jaren een bouwplaats, maar deze foodhall moet de Korenmarkt nog altijd doen bruisen: ‘We rekenen op het voorjaar’
ARNHEM - De Korenmarkt in Arnhem moet een stevige oppepper krijgen, maar een van de meest beeldbepalende panden is al vijf jaar een bouwplaats. Nu lijkt de Foodhall van Coöperatieve Eeterij in de Korenbeurs toch open te gaan. In de lente volgens wethouder Bob Roelofs. -
PREMIUM2
Het lunchroomgevoel verdwijnt met de gerechtjes en wijnen die de kok je voorzet
WIJCHEN - Document 12 in Wijchen veroverde vlot een plek in de Lekker500, Gault & Millau gids en de Michelingids. Tegenover het kasteel kan je tosti’s eten maar ook een culinair menu.
-
PREMIUMOver de tong
Volop grandeur bij 55 Degrees, maar ook iets te efficiënte obers
ARNHEM - Het majesteuze herenhuis op de zuidoostelijke hoek van het Jansplein en de Mariënburgstraat in Arnhem heeft alle grandeur mee. En het nieuwe restaurant 55 Degrees waar ik ga eten. -
-
-
PREMIUM
De kok in dit buurtrestaurant maakt prachtige bordjes eten, maar mag die kerst-playlist alsjeblieft uit
ARNHEM - Altijd tof als een ondernemer van een oud gebouw een nieuwe bestemming weet te maken. De zwembad-kantine in het Spijkerkwartier is zoiets. Iets meer focus op de gasten en ik kom echt vaker. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerJanneke van der Tas