Volledig scherm

Honger? Dit zijn 'onze' 10 beste restaurants van 2016

NIJMEGEN/ ARNHEM - Waar kun je in 2017 goed eten? In elk geval in de restaurants die van Ellen Willems in Over de Tong een goede beoordeling kregen in 2016.

Het gemiddelde eindcijfer voor de beoordeelde Gelderse restaurants in de recensierubriek Over de Tong? Een 7,59. Dat lijkt een score om dik tevreden over te zijn.

Dieptepunt
Het hoogste eindcijfer dat een restaurant haalde, was een 9. Het laagste cijfer was een 5,4. Absoluut dieptepunt was een hoofdgerecht dat na twee happen terug werd gestuurd en een 3 scoorde. Maar er vielen ook tienen voor gerechten of de totale bediening.

Beoordelingen
De recensierubriek Over de Tong beoordeelde afgelopen jaar 45 restaurants in de dorpen en steden in het verspreidingsgebied van De Gelderlander. Nieuwe zaken, nadat ze een aantal maanden hebben ingewerkt, hebben altijd de voorkeur. Maar ook restaurants die opeens hotspot zijn, een nieuwe koers varen met een andere chef-kok of het concept vereenvoudigden zijn een bezoek waard.

Dit zijn de 10 best beoordeelde restaurants van 2016. Leest u dit artikel in de app? Klik dan HIER voor het overzicht.

01 - Restaurant 't Molenhuys: kei met bloemetjes

Als een Frans restaurant op zondag. Fenomenaal mooi opgemaakte borden. Alle details kloppen, ook de prijzen. Cijfer 9,0.


02 - Restaurant La Folie in Zaltbommel verwent de gast

Franse keuken met Aziatische details in een knusse en mooie herberg. Verwennerij. Cijfer 8,8.


03 - Bij Mezzo in Braamt klopt alles

In Achterhoeks buitengebied stijlvol dineren. De ingrediënten zijn duidelijk herkenbaar, de combinaties verraden vakmanschap. Cijfer 8,8.


04 - Diels Restobar in Wageningen: om blij van te worden

De stadsherberg biedt een combinatie van lekker uitgaan en top eten. De gerechten zijn origineel zonder ingewikkeld te doen. Cijfer 8,8.


05 - 't Kalkoentje in Rhenen: in de watten gelegd

Heel fijn restaurant. De sfeer is delicaat, maar zeker niet stijf. En ga er zeker heen als je graag bijzondere wijn drinkt. Cijfer 8,7.


06 - Arnhemse Vieux Paris is klein maar heel fijn

Ongekende charme met Frans eten zonder tierlantijntjes en twee eigengereide gastheren met hart voor de gast. Cijfer 8,6.


07 - Bistrobar Berlin: klopt van onder tot boven

Stadse zaak met gemeend blije bediening. Vers eten, niet te ingewikkelde gerechten. Een avondje uit om energie van te krijgen. Cijfer 8,5.


08 - De Nieuwe Winkel: van aardpeer tot gekonfijte prei

One of a kind. Inspirerend, vanwege de bewondering voor de natuur die je proeft in de creaties. Verkwikkend in alle opzichten. Cijfer 8,5.


09 - Restaurant Het Oude Politiebureau: graag alles proeven

Ook voor de lekkerbek die niet altijd vlees of vis wil. Het eten is fris en origineel, de bediening enthousiast en je zit er fijn. Cijfer 8,5.


10 - Dries en Co in Elst: stads in een dorp

Prachtige zaak. Het eten is vers en gezond. Ook een ritje waard vanuit Arnhem of Nijmegen. Parkeren kan voor de deur. Cijfer: 8,3.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm