Restaurant Le Monde in Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Le Monde in Wageningen. © Raphael Drent

Le Monde in Wageningen: Niet hip maar heel fijn

OVER DE TONGWAGENINGEN - In Parijs dreigen de typische brasseries te verdwijnen, maar Wageningen is er een rijker. In de serre van Hotel de Wereld, dus zonder verhipping.

Rechtdoor lopen we naar O Mundo, het restaurant waar we lang en uitgebreid kunnen tafelen. Rechtsaf is de nieuwe brasserie Le Monde, zo lezen we op het opgeplakte printpapier. Ook te lezen is dat de deur klemt, en dat klopt. Maar een pand waar de basis van onze herwonnen vrijheid werd gelegd, vergeven we dat.

In de serre, vernoemd naar Prins Bernhard, laat de jonge man in zwarte sloof en wit overhemd ons kiezen uit twee tafels. Petit, dat zijn ze allebei, maar met wat herschikking van de vaas met verse anjer en de kaars zitten we prima en past het meteen gearriveerde brood met boter er ook bij. 

De boter is luchtig geklopt en ik begrijp niet waarom een kok dat doet als je verder geen kruiden toevoegt. Niks mis met goed brood en roomboter.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.