Volledig scherm
PREMIUM
Japans restaurant Myjagi and Jones in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Miyagi and Jones in Arnhem is een conceptzaak, maar wel een heel knappe

over de tongOpnieuw is Arnhem een megazaak rijker. Het tempo ligt hoog, je kunt er veel eten, maar het lompe ontbreekt. Miyagi and Jones is een conceptzaak, maar wel een heel knappe.

Zeker twaalf koks staan in de open keuken die een meterslange wand in beslag neemt. Het sist en stoomt.

Het zweet van de koks, overigens allemaal van Aziatische komaf, wordt opgevangen door rode bandana’s om het hoofd. Op de achterwand een metershoge plaat van een sumoworstelaar, die een kronkelende tentakel van een octopus in zijn mond heeft. Hier is wat te beleven.

Een zwart plafond, hoogteverschillen, rode verlichting en gouden en rode details geven een donkere sfeer. De geuren en de dampen uit de keuken vullen de ruimte. Het heeft iets broeierigs, alles bij elkaar.

De kaart

De menukaart bij Miyagi and Jones is enorm. Je kan kiezen uit een hele keur aan gerechten. Van een soepje tot aan dumplings en van gegrild vlees tot oesters. De volgorde bepaal je zelf.

Je kan à la carte gerechten bestellen, als je niet zoveel wilt eten. Als je lekker veel wilt proeven, is het slim om drie of vier gangen te nemen. Daarbinnen kun je twee gerechten per gang kiezen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.