Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Pluim

Volle bak bij het nieuwe Jans' in Arnhem

OVER DE TONGARNHEM - De horecazaak bij schouwburg Musis Sacrum in hartje Arnhem is weer open. Nu niet als theatercafé, maar als een opzichzelfstaand restaurant: Jans'.

Grand café Mahler is nu Jans
Dierentuinfamilie Van Hooff en horecaondernemers Addie Roelofsen en Chantal Gerritsen hebben in Musis Sacrum in Arnhem de nieuwe horecazaak Jans' geopend.
Het restaurant is de opvolger van het grand café Mahler.
Roelofsen en Gerritsen waren voorheen succesvol met restaurant Het Ambacht in Driel en maakten nadien naam met Hotel De Wereld en sterrenrestaurant O Mundo in Wageningen.
In 2013 verkochten zij hun bedrijven en bleven ze als adviseurs betrokken bij het ontwikkelen en begeleiden van horecaconcepten. Dat laatste deden ze ook voor Burgers' Zoo, het Arnhemse dierenpark waar Alex en Bertine van Hooff de scepter zwaaien.

Kannen water hebben ze niet bij Jans'. Maar een glas kraanwater naast een glas wijn is snel gebracht. Samen met de belofte dat onze ober de hele avond in de gaten zal houden of ze gevuld blijven. Het terras zit stampvol, maar hij houdt zich aan zijn belofte.

We zitten bij Jans' op het terras. Dat was voorheen grand café Mahler en typisch een horecazaak bij een schouwburg. De afgelopen maanden is het getransformeerd in een opzichzelfstaande horecazaak.

Het terras, gedeeltelijk onder een dak, is verzorgd ingericht met houten tafels, zwarte parasols en kleurige stoelen. Waar je niets aan kunt veranderen, is het uitzicht. Dat is jammer, want we kijken op veel langsrazend verkeer, de Mediamarkt en wat lelijke, leegstaande panden. Het fietspad langs het terras geeft wel veel plezier, want daarop fietst, jogt en skate kleurrijk Arnhem voorbij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.