'We hebben op het randje gelopen’
Als puber stapte ze op die veel oudere Jonnie af: of hij haar naar huis wilde brengen? Een verboden kus, een relatie... En toen kregen ze samen een sterrenrestaurant, in Zwolle. Hij was de ster, maar zij wilde niet het meisje zijn dat enkel ramen lapte. Als vinoloog en gastvrouw knokte Thérèse zich naast haar man. Nu zijn ze dat sprookjesachtige stel - al was hun leven in De Librije soms een thriller.
Delen per e-mail
Thérèse Boer gaat er eens goed voor zitten op haar kruk en zegt: ,,Nou, er waren eens twee heel jonge mensjes uit Zwolle en die gingen koken...’’
Precies 25 jaar verder zijn die ‘mensjes’ drie Michelinsterren rijker en nog altijd een fonkelend liefdeskoppel. Jonnie (53) en Thérèse Boer (47) - het bekendste culinaire stel van Nederland - zijn een kwart eeuw eigenaar van sterrenrestaurant De Librije. ,,Wij waren voor de media vaak een sprookje’’, zegt Thérèse, terwijl ze eindelijk dat ene haartje van Jonnie’s koksbuis weet te plukken. Soms had de werkelijkheid alleen het verloop van een tragedie. Jonnie: ,,We hebben echt op het randje gelopen.’’
Een kwart eeuw ‘De Boertjes’ in De Librije betekende immers ook spanning om geld en de angst elkaar en de liefde te verliezen. Toch is het eindresultaat dat ze nog lang en gelukkig samenleven. Ze zijn openhartiger dan ooit in een duo-interview. Thérèse: ,,Het is wel zo, dat er nog steeds een dikke schuld op zit.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De Pollepel thuis Oh là là! Bistrot du Bac brengt Franse klassiekers en romantiek bij je thuis
Nu gasten vanwege een nieuwe ‘coronasluiting’ niet meer uit eten kunnen, komen de restaurants lekker naar de mensen toe. Natuurlijk kun je een pizza afhalen of laten bezorgen, maar je kunt er thuis ook een culinair feestje van maken. Zo staat als eerste Bistrot Du Bac uit Rotterdam-Katendrecht voor onze deur, met tassen vol klassiekers uit de Franse keuken. -
PREMIUM
over de tong De liefde mag best nog wat meer de keuken uit bij sfeervolle Olliemölle
Ooit was het de watermolen van Prins Willem V van Oranje. Nu koken ze in de Olliemölle in Borculo. Met nog steeds een hang naar ambachtelijke tijden. -
PREMIUM
over de tong Eten in de voormalige Doetinchemse V&D: voor iedereen wel wat lekkers
Het pand van de vroegere V&D in Doetinchem trekt na twee weken al een volle zaal. En dat is best knap, want het is een balzaal. Betalen doe je bij binnenkomst bij Mingle. -
PREMIUM
Eerste winkel met ‘pinot uit de polder’ geopend
Een fysieke wijnwinkel waar alleen wijn van eigen bodem verkocht wordt, is deze week geopend. ‘’De Nederlandse wijn is al jarenlang in opmars en inmiddels ook van hoge kwaliteit. De tijden van zure bocht zijn voorbij.‘’ -
PREMIUM
Over de tong Smakelijke dumplings uit de magnetron, het kan wél
Chef-kok Nico Klaver van restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Hij ontwikkelde ‘restauranteten’ voor de supermarkt.
-
PREMIUM
Over de tong Lekker Gelderland: een nieuw boek over eten en koken op landgoederen en kastelen
Eten op het ritme van de seizoenen. We zijn het verleerd, maar dat dit vroeger de gewoonste zaak van de wereld was, blijkt uit het boek Lekker Gelderland; over eten en koken op landgoederen en kastelen. -
Het is weer culinaire gidstijd! De Lekker 500 telt 67 nieuwe restaurants
NIJMEGEN - De Lekker 500 gids voor 2020 wordt maandagavond gelanceerd. Deze restaurantgids is altijd de eerste in de reeks gidsen die komende maanden uitkomen. Bekend is al dat er 67 nieuwe restaurants in staan. Enkele daarvan zijn doorgedrongen tot de Top 100 van Nederland. De hoogste nieuwe binnenkomer staat op nummer 36. -
PREMIUM
Broccoli toch? Ik antwoord dat het een bloemkool is
Ze heeft een glazige blik, drukt wat op het scherm voor haar en legt het ding opzij. De producten die na de kool op de band liggen, hebben een streepjescode. Altijd handig. Het ding met die witte roosjes en groene bladeren heeft die niet.
1 reactie
Enrico