Volledig scherm
PREMIUM
Emile van der Staak, kanshebber voor een ster volgens collega’s. © Bert Beelen

Welke restaurants krijgen een ster? We moeten speculeren, want ‘Michelin lekt nooit’

MichelinsterrenWie Gelderse chef-koks vraagt om een voorspelling wat betreft de uitreiking van de Michelinsterren, hoort de naam Emile van der Staak. De chef-kok van De Nieuwe Winkel in Nijmegen zou het verdienen. Maar hij krijgt de ster waarschijnlijk niet. ,,Bedrijven die vooruitstrevend zijn, staan niet op hun lijst.”

Volledig scherm
Voorgerecht van sterrenzaak Basiliek in Harderwijk. © Carlo ter Ellen DTCT

Het is dit jaar lang wachten op de uitreiking van de Michelinsterren in Nederland. Het meest maatgevende instituut op het gebied van restaurants presenteert voor het eerst pas in januari de culinaire lijst. En omdat de restaurantgidsen Lekker en Gault&Millau al eerder verschenen en de Bib Gourmands al zijn uitgedeeld, is er veel ruimte voor speculatie.

,,Beroepsdeformatie”, zo zegt Emile van der Staak zelf over het jaarlijkse gegons over de sterrenregen. Hij doet er aan mee, maar gelooft niet dat er veel mensen buiten het horecawereldje mee bezig zijn. Hij verhuisde zijn restaurant naar het oude weeshuis in Nijmegen en kreeg lovende woorden van restaurantrecensenten en hoge scores in de gidsen. Maar betekent dat ook eindelijk een ster voor Nijmegen?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.