Titus Radstake. Hij is voorzitter van de patiëntenvereniging Brandwondenstichting.
Volledig scherm
PREMIUM
Titus Radstake. Hij is voorzitter van de patiëntenvereniging Brandwondenstichting. © Rolf Hensel

20 seconden stond Titus in brand: ‘Ik loop ‘s zomers gewoon in korte mouwen’

interviewELST - Over de impact van brandwonden hoef je Titus Radstake niets te vertellen. Hij raakte in 2016 ernstig gewond. Hij toonde veerkracht en kwam er bovenop. Nu is hij voorzitter van de patiëntenvereniging. Zijn streven is duidelijk: meer mens, minder patiënt.

In januari wacht Titus Radstake de 23e operatie. Ieder jaar volgt er wel een nadat hij thuis brandwonden had opgelopen. Zijn toestand is kritiek geweest. In het brandwondencentrum in Beverwijk lag hij wekenlang in coma. Nog merkt hij de gevolgen.”

,,Zeker als hij elke dag zijn fitnessoefeningen afwerkt. ,,De littekens zijn niet flexibel. Daardoor voelt het alsof mijn lichaam in een te krap jasje zit.” Hij heeft veerkracht laten zien. Dat heeft hem geholpen.

Hoe heb je de brandwonden opgelopen?
,,Het gebeurde thuis, in de tuin. Het was juli 2016, een ongeluk met vloeistof. Ik heb 20 seconden in brand gestaan. Van top tot teen. Een buurman gooide een bak water over me heen. Waarna mijn vrouw met nog meer water kwam.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe