Volledig scherm
PREMIUM
De boerderij en slachterij van Diepeveen in Herveld worden herbouwd. © Erik van 't Hullenaar

Afgebrande boerderij en slagerij Herveld vrijwel origineel teruggebouwd

HERVELD - De woonboerderij en slagerij die op 19 mei in Herveld volledig door brand verwoest werden, worden grotendeels in originele stijl herbouwd. De firma Diepeveen verwacht volgend jaar kerst klaar te zijn, als de bouwstart in januari lukt. 

De schetsen en tekeningen van het boerenerfcomplex zijn deze week door de Overbetuwse welstandscommissie beoordeeld. In principe mag een afgebrand gebouw altijd één op één worden teruggebouwd, maar de eigenaren willen graag de opzet van de schuren iets wijzigen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zorgwoningen voor 88 senioren op ‘boerenerven’ in Driel
    PREMIUM

    Zorgwonin­gen voor 88 senioren op ‘boerener­ven’ in Driel

    DRIEL - Voor 88 ouderen uit Driel worden er zorgwoningen op nagebootste boerenerven gebouwd op een terrein van veertien hectare aan de Patrijsstraat, tegen de Drielsedijk aan. Er komt een grote woon-zorgvoorziening voor jong en oud op de gronden van fietsenspeciaalzaak Wels voor senioren met dementie, lichamelijke problemen en mensen die lichte zorg nodig hebben. Zij krijgen zorg van Stichting Samen Zorgen (SSZ) uit Herveld.

Betuwe