Bert Snel (links) en Peter Mulder (midden) en gastheer Niels Mauritz tussen de laanbomen met bloemenstroken. Foto: Gerard Burgers.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Snel (links) en Peter Mulder (midden) en gastheer Niels Mauritz tussen de laanbomen met bloemenstroken. Foto: Gerard Burgers. © Gerard Burgers

Agrariërs in de Betuwe bestrijden schadelijke insecten met inheemse bloemen

RANDWIJK/ ZETTEN -  Agrariërs in de Betuwe hebben de handen ineen geslagen om bomen en fruit door middel van insecten op een natuurlijke manier te beschermen. Daarbij worden tussen bomenrijen bloemen gezaaid. Die aanpak leidt er direct toe dat het landschap kleurrijker en aantrekkelijker wordt. 

4 reacties

 • Herman

  6 maanden geleden
  @Joop. Volgens mij moet je het artikel nog een keer lezen. 
 • Anonymous

  6 maanden geleden
  Ik weet het niet zeker hoor, voor mijn idee gebruiken ze die plakschermen om te monitoren welke insecten er zitten. Niet om ze te bestrijden op deze manier. En hoe bedoel je met de bloembollenteelt.
 • Joop

  6 maanden geleden
  In de papieren uitgave staat een totaal verkeerde kop boven het artikel. Daar wordt beweert dat het een strijd is "Tegen Sluipwespen" i.p.v. dat de sluipwespen juist nodig zijn voor de bestrijding.
 • bartmo

  6 maanden geleden
  Beetje jammer van die plakschermen. 'Verder verduurzamen' is niks anders dan terugkomen op eerdere fouten. Insecticiden werken indirect soms goed. Zo stoppen In de bloembollenteelt heel wat telers noodgedwongen met hun kleurrijke vergiftigingswerk omdat ze ziek worden.
 1. Protest rond Maagdenrotonde Apeldoorn na ingaan avondklok
  Play

  Protest rond Maagdenro­ton­de Apeldoorn na ingaan avondklok

 2. Culturele sector kijkt uit naar dag dat podia weer opengaan
  Play

  Culturele sector kijkt uit naar dag dat podia weer opengaan

Betuwe