Bewoners van Driestroomlocatie Loovelden. Links Joke (72), medewerker Sonja Willems op de achtergrond.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van Driestroomlocatie Loovelden. Links Joke (72), medewerker Sonja Willems op de achtergrond. © Rolf Hensel

Agressie bij gehandicapten neemt toe door corona: ‘Zij begrijpen de maatregelen niet’

NIJMEGEN / ELST - Er zijn meer geweldsincidenten onder verstandelijk gehandicapten sinds de corona-uitbraak. Dat blijkt uit een onderzoek waar vier universiteiten aan meewerkten, waaronder het Radboudumc en de Wageningen University. De onderzoekers betogen dat er voor gehandicapten een andere corona-aanpak moet komen. 

5 reacties

 • Ronald Wouterson

  6 maanden geleden
  Helaas kunnen de bewoners van Loovelden/Driestroom niet zelf reageren, maar ik weet van minstens één dat hij erg ontevreden is over zijn verblijf en behandeling. Dat is meermalen aangegeven maar de familie ervaart dat hij er nog steeds op achteruit gaat. Daar kunnen we een boek over vol schrijven. Ik bemoei me er zelf relatief kort mee, maar ervaar helaas verdere achteruitgang. Beter contact maken om gezamenlijk krachtige stappen te nemen. Zie Facebook / Linked-in afz: Ronald Wouterson
 • Henk

  11 maanden geleden
  Hans van Gestel is zeker bestuurder? Klagen dat zijn cliënten niet begrijpen wat de maatregelen zijn zal wel een verkapte motivatie zijn om meer geld te willen binnen graaien. Vanachter het bureau te denken wat de problemen zijn is zo ongeloofwaardig.
 • Ook

  11 maanden geleden
  Onzin, we hebben alleen nog nooit zoiets meegemaakt en krijgen nu allemaal met de negatieve gevolgen hiervan en van de bestrijding ervan te maken.Ik zie ook volstrekt niet in waarom er nu ook weer voor deze groep zo nodig een uitzondering zou moeten worden gemaakt, immers heel Nederland blijft maar roepen dat er voor hen uitzonderingen zouden moeten komen.Typisch Nederlands gedrag, een rol claimen als slachtoffer!
 • Hetgrijzemidden

  11 maanden geleden
  We zullen het nooit weten, want niemand weet wat er gebeurt was zonder maatregelen. We kunnen alleen speculeren en daar hebben we weinig aan.
 • Pieter Hoogveld

  11 maanden geleden
  Het middel is erger dan de kwaal deel 11.295
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  6

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Betuwe