Tafeltje Dekje.
Volledig scherm
Tafeltje Dekje. © Erik van 't Hullenaar

Algemene hulpdienst Elst stopt met personenvervoer, Tafeltje Dekje gaat wel door

ELST - De vrijwilligers die voor Stichting Algemene hulpdienst Elst personen van A naar B reden, waren zelf ook niet de jongsten meer. Daarom besloot de organisatie om het personenvervoer naar zorginstanties of families te stoppen. ,,Het risico is voor zowel cliënten als onze vrijwilligers te groot", zegt voorzitter Eddie van Hattum.

,,We kijken naar de richtlijnen van het RIVM en houden het advies van de Veiligheidsregio ook goed in de gaten. Die laatste meldt bijvoorbeeld dat er ook meer gecontroleerd gaat worden op auto's met meerdere personen.”

Van Hattum heeft alles op een rijtje gezet en besloten dat de kans op besmetting toch best groot is in zo’n auto. ,,Juist als je de mensen naar families of een ziekenhuis moet brengen. Soms moet je mensen ook helpen met de auto in en uit komen. Dan heb je sowieso contact.”

Tafeltje Dekje gaat door

Hij meldt dat ze wel door blijven gaan met Tafeltje Dekje. ,,Daar houden we ons aan de regels waar pakketbezorgers zich ook aan moeten houden. De vrijwilligers bellen aan, zetten de bak met eten op een afgesproken plek en blijven op veilige afstand staan tot ze zien dat het eten is meegenomen door de bewoner.”

Ook het klussen blijft doorgaan. Van Hattum zegt daar wel bij dat vrijwilligers zelf moeten opletten of een klus op veilige afstand kan gebeuren.

Juni

Hoe lang de stichting geen personenvervoer kan verzorgen, durft van Hattum niet te zeggen. ,,Ook daar kijken we naar wat het RIVM zegt. Je hebt nu twee data. 28 april en 1 juni. Maar gezien de hoeveelheid besmettingen nu, denk ik dat wij na 1 juni pas keuzes gaan maken over personenvervoer.”

Betuwe