Het nieuwe verpleeghuis  van stichting Samen Zorgen - naast het bestaande, monumentale pand - aan de Hoofdstraat, pal op de grens van Andelst met Herveld
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe verpleeghuis van stichting Samen Zorgen - naast het bestaande, monumentale pand - aan de Hoofdstraat, pal op de grens van Andelst met Herveld © Visser & Bouwman architecten

Alle seinen op groen voor verpleegcomplex Andelst

ANDELST/HERVELD - De bouw van het nieuwe verpleeghuis voor Samen Zorgen op de grens van Andelst en Herveld kan binnenkort van start. Donderdag stemde de Overbetuwse welstandscommissie in met het architectonisch ontwerp.

Eerder al was het bestemmingsplan aangepast, zodat alle seinen nu op groen staan en de graafmachines aan de slag kunnen. Het complex wordt L-vormig, 60 meter diep en aan de achterzijde 45 meter breed. Er komen 35 appartementen in voor bewoners met een zware lichamelijke en/of geestelijke zorgvraag. Ze zijn nu nog gevestigd in voormalig bejaardenhuis Hoge Hof, dat na oplevering van deze nieuwbouw - en dus verhuizing van de bewoners - gesloopt wordt en plaats maakt voor met name nieuwe seniorenappartementen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe