De plannen voor het doortrekken van de A15 en het verbreden van de A12
Volledig scherm
PREMIUM
De plannen voor het doortrekken van de A15 en het verbreden van de A12 © M Kuster

Alles of niets: vandaag is het D-Day voor de verlengde A15

DEN HAAG - Voor- én tegenstanders vinden het maar wat lastig te voorspellen wat de uitspraak is die de Raad van State gaat doen over de verlenging van de A15, het doortrekken van die weg vanaf Bemmel naar de A12 bij Zevenaar. Ruwweg zijn er drie mogelijke scenario's te verwachten. 

19 reacties

  • Uw Buurman

    1 maand geleden
    Stikstof..
  • Francis de Vries

    1 maand geleden
    Jammer dat de tunnel er niet komt De stilte en de natuur leggen het af Verplaats het stilte gebied Als er dan toch een weg moet komen.. Maak die tunnel in het kwetsbare rijnstrangengebied Heel jammer
  • Johann ut de Achterhoek

    1 maand geleden
    de minister moet zich eens flink achter de oren krabben en zelf tot de slotsom komen, dat zij verkeerd bezig is met deze weg. Het oosten van het land is met deze doortrekking niet gediend en moet derhalve kilometers blijven omrijden en daarbij moet men zelfs betalen om gebruik te maken van deze weg. Miljarden euro's worden door haar en collega's weggeven aan subsidies en dat geld verdwijnt massaal naar het buitenland.
  • jan maassen vd brink

    1 maand geleden
    Als je een keertje gaat kijken bij GelreDome, zal je zien hoeveel verkeer vanaf de Pleyroute afslaat richting Nijmegen en vice versa. Dat staat kilometers stil, remt af, grekt op etc. Dat levert geen stikstof en roet belasting op??? Denk na en inderdaad leg die verlenging aan! Goed voor milieu en werkgelegenheid.
  • Ton

    1 maand geleden
    Het is veel logischer als de A15 op de A18 aansluit en er een snelle doorgang komt naar Duitsland. Nu lijkt het of er een andere agenda is die voor niemand duidelijk is. Zoveel geld voor een project waar het belang van burgers helemaal niet voorop staat. Het bestuur in Gelderland moet zich gewoon schamen!
  1. Auto slaat over de kop in Ede
    Play

    Auto slaat over de kop in Ede

  2. Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open
    Play

    Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open

Betuwe