Volledig scherm
PREMIUM
Het distributiecentrum van Albert Heijn in aanbouw op Park 15, naast de A15. © Paul Rapp

Alles wat je moet weten over het nieuwe distributiecentrum in Oosterhout: ‘Een robot knijpt te hard’

VIJF VRAGENOOSTERHOUT - Albert Heijn komt met een Home Shop Centre naar Park 15 in Oosterhout. De nieuwe distributiehal levert maar liefst duizend banen op. De werknemers zoeken de boodschappen van klanten bij elkaar voor de thuisbezorging. Vijf vragen over het distributiecentrum.

1. Zijn dergelijke XXL-distributiecentra anno 2020 niet geheel of goeddeels geautomatiseerd?
In dit geval niet, want een distributiecentrum voor thuisbezorging van boodschappen is iets anders is dan een regulier distributiecentrum. In zo'n standaard distributiecentrum wordt veel met dozen en kratten gewerkt. Dat kan met robots. Albert Heijn experimenteert daar ook mee in Zaandam.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe