Anton (84) heeft een klik met Elst

betuwenaren'Een échte Betuwenaar', zo wordt Anton Rouwhorst (84) door andere Elstenaren op straat omschreven. Zijn staat van dienst voor het dorp liegt er niet om: zo'n dertig jaar was Rouwhorst actief als bestuurslid bij voetbalvereniging SV Spero.

Verder is hij betrokken bij de kerk in het dorp en hij was actief in de medezeggenschapsraad van het bedrijf waar hij jaren voor werkte.

Betuwenaren

De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim.

Zelf blijft hij er nuchter onder. ,,Ja, ik ben een sociaal persoon. Ik heb een klik met Elst, dus doe dan graag iets extra's.’’ Ook dezer dagen is Rouwhorst nog veel in het dorp te vinden.

,,Ik tennis drie ochtenden per week bij De Helster. Als ik dat niet doe, dan wandel ik wel door het dorp of de omgeving. In Park Lingezegen bijvoorbeeld, ik vind het heerlijk om daar doorheen te slenteren.’’

Volledig scherm
Anton Rouwhorst. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe