Volledig scherm
© Dylan Jünemann / Persbureau Heitink

Arrestatieteam houdt vuurwapengevaarlijke man aan in Andelst

ANDELST – Het arrestatieteam van de politie heeft zaterdag rond 15.30 uur aan de Prins Hendrikstraat in Andelst een 50-jarige verdachte uit Andelst aangehouden. De verdachte uitte diverse bedreigingen, richtte vernielingen aan en bedreigde ook een politie-agent met een vuurwapen of iets wat daarop leek.

De politie kreeg in eerste instantie een melding van een 48-jarige man die gewond was geraakt, toen hij tijdens een ruzie een ruit insloeg van een andere woning in Andelst. Daarop liep hij –gewond en al - naar de woning van de verdachte. De politie werd gewaarschuwd en kwam met ambulance ter plaatse om zorg te verlenen aan de gewonde.

Bedreiging
Toen de politie bij de voordeur stond, kwam de verdachte naar buiten; deze gedroeg zich behoorlijk agressief, zwaaide met een kapmes en richtte daarmee diverse vernielingen aan. Later richtte de verdachte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de agent. Het arrestatieteam van de politie is opgetrommeld om hem aan te houden.

Kogelwerende vesten
Alle agenten droegen kogelwerende vesten. Korte tijd later ging hij de woning weer in. Niemand mocht in het zicht van de woning komen, vanwege de zogenaamde ‘vuurlijnen’ die de verdachte kon hebben. De verdachte gaf zich over toen een arrestatieteam van de politie aanstalten maakte de woning binnen te gaan. Hij is geblinddoekt en geboeid afgevoerd naar het politiebureau. De politie heeft nog onderzoek verricht in de woning, nadat de man was aangehouden.

De gewonde man heeft zich bij de ambulance gemeld voor nadere zorg.

Onrust
Omdat alles af was gezet in de ruime omgeving, zorgde dit voor veel onrust in de buurt. Er was heel veel publiek op de been, maar niemand wist wat er exact aan de hand was en of de verdachte een gevaar vormt voor de omgeving en de buurt. De politie doet nog nader onderzoek naar de aanleiding van de zaak.

Volledig scherm
© Dylan Jünemann / Persbureau Heitink

Betuwe