Bakker gaat in het ijs; zorgen over afname populariteit van het vak

VideoZETTEN/ WAGENINGEN - Bakkers moeten naast brood bakken steeds meer erbij doen om het hoofd boven water te houden. Ze starten lunchrooms, verkopen ijs en vechten ondertussen tegen het gebrek aan nieuw bakkerspersoneel.

Opvolger Ruben Hendriksen in de zaak.
Volledig scherm
Opvolger Ruben Hendriksen in de zaak. © Erik van 't Hullenaar

Slecht gaat het niet, maar van brood alleen hoeft bakkerij Hendriksen in Zetten het al tijden niet meer te hebben.

De zaak aan het Julianaplein verkoopt ook banket en de zaak heeft een lunchroom waar onder meer belegde broodjes worden gemaakt.

Wie wil kan die met een kopje koffie binnen opeten of buiten, op het terras. ,,En we willen dit jaar ook starten met ijs verkopen’’, aldus bakkersvrouw Rebekka Hendriksen. Italiaans. Niet omdat het een gat in de markt is, maar het zou ‘het plaatje compleet maken’. ,,We willen het totaalpakket bieden.’’

Haar man Ton spreekt volgens haar altijd van mensen ‘in de watjes leggen’. ,,Het komt je als bakker ook niet meer aanwaaien.’’ Alleen van brood rondkomen wordt ‘heel lastig’, denkt Ton. ,,Ik denk dat de verhouding bij ons 50-50 is. De helft van onze inkomsten komt van het brood, de rest van zaken als de lunchroom en het banket.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe