Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers genieten van de zon bij recreatiegebied De Meent in Beusichem. Op de achtergrond is het speeleiland voor kinderen te zien. © William Hoogteyling

Beachclub, mud runs en real life game; recreatieplas is tijd van de koelbox voorbij

Een obstacle mud run parcours, een modderbad, een speciaal eiland waar teams een real life game kunnen spelen. Alleen even zwemmen bij een recreatieplas is verleden tijd.

De tijd dat we met het gezin bij mooi weer met zelf gesmeerde boterhammen en drinken in de koelbox in de auto stapten voor een dagje op de ligweides aan de plassen ligt ver achter ons. Alex Kwakernaak, directeur van Recreatiemaatschappij Uiterwaarde, eigenaar van negen recreatieplassen in het rivierengebied, is zich daarvan bewust. Hij investeert daarom flink in vernieuwing.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Angerense tractorontwijkers in Hemmense bos

    Angerense tractoront­wij­kers in Hemmense bos

    HEMMEN/ANGEREN Je woont als oma en kleindochter in Angeren, hebt herfstvakantie en wilt samen een dagje naar het bos. Maar je weet niet of je met al die boerenprotesten ver gaat komen. Dan neem je toch Hemmen! Joëlle Selman is er met grootmoeder neergestreken en vinden zelfs nog wat bijzonders: de fraaie en nog prima bruikbare restanten van een kabouterspeurtocht, die afgelopen zondag voor kinderen werd georganiseerd. Elke schoolvakantie heeft het Hemmens bos, tezamen met het Loenense bos het enige in de Betuwe, grote aantrekkingskracht op ouders dan wel grootouders met jonge kinderen. In dit jaargetijde voor de eerste roodbruine blaadjes, vallende eikeltjes en échte, dus niet voor speurtocht uitgezette paddenstoelen.

Betuwe