Volledig scherm
PREMIUM
De Aam met op de parkeerplaats rechts achterin: Blackbox Security. © Gerard Verschooten

Bedrijf uit Elst verdiende ruim 2,5 miljoen met verkoop telefoons aan criminelen

ARNHEM - Het bedrijf Blackbox Security, gevestigd in Elst, heeft met het verkopen van beveiligde telefoons aan criminelen 2,6 miljoen euro verdiend. Volgens het Openbaar Ministerie heeft het bedrijf zich schuldig gemaakt aan witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

Drie mannen van het in Elst gevestigde telefoonbedrijf werden begin november opgepakt. Het gaat om een 47-jarige man uit Millingen aan de Rijn, zijn 52-jarige compagnon uit Boxtel en een 35-jarige man uit Utrecht.

 De verdachten zijn inmiddels alledrie op vrije voeten. De eerste werd half december vrijgelaten en de Utrechtenaar twee weken later. De Brabander mocht donderdagmiddag de gevangenis verlaten. Volgens de rechtbank omdat ‘het persoonlijk belang van de verdachten inmiddels zwaarder weegt dat het maatschappelijk belang’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe