Volledig scherm
Het weiland tussen de kop van de Burgemeester Lewe van Aduardstraat en het Zettense pad is de beoogde locatie voor een nieuwe begraafplaats in Zetten. © Erik van 't Hullenaar

Behandeling bezwaren tegen Begraafplaats Zetten bij Raad van State uitgesteld

DEN HAAG/ZETTEN - De behandeling van de bezwaren tegen de aanleg van een nieuwe begraafplaats in Zetten bij de Raad van State is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De nieuwe begraafplaats in Zetten is voorzien in het weiland tussen de kop van de Burgemeester Lewe van Aduardstraat en het Zettense pad. Het bestemmingsplan dat de aanleg mogelijk maakt is in januari van dit jaar vastgesteld.

Verschillende omwonenden en de Werkgroep Inspraak Zetten-Noord hebben bij de Raad van State in Den Haag een zaak aangespannen met als inzet het vernietigen van dat bestemmingsplan. Ze vrezen overlast, de inspraak zou niet goed zijn verlopen en alternatieve locaties zijn volgens hen niet voldoende onderzocht.

De zaak had donderdag moeten dienen, maar is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Volgens een woordvoerder van de Raad van State om administratieve redenen. ,,We denken dat er iets is fout gegaan bij het uitnodigen van alle betrokken partijen in deze zaak. Omdat we willen dat alle partijen de behandeling ook kunnen bijwonen is er nu gekozen voor uitstel. Zodra er een nieuwe datum is geprikt gaan de uitnodigingen opnieuw de deur uit.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe