Zingen voor hulp op de Molukken na de aardbeving van vorig najaar.
Volledig scherm
Zingen voor hulp op de Molukken na de aardbeving van vorig najaar. © Rolf Hensel

Benefietconcert in Elst voor hulp op de Molukken

ELST - De nood is hoog op de Molukken na de aardbeving afgelopen najaar. Hulp is hard nodig, zegt Arnold Peters. Hij nam het initiatief nam voor het benefietconcert van zondagmiddag in Elst.

Arnold Peters geeft toe dat hij is geschrokken van de weigering van de gemeente Overbetuwe om met geld voor hulp op de Molukken over de brug te komen. Nadien heeft de gemeente zich soepeler opgesteld en verklaard acties te willen steunen. Maar toen was het radertje bij Peters al in beweging. Hij wilde meteen in actie komen.

,,Ik ging op vakantie met de krant waarin het bericht was opgenomen dat de gemeente niets wilde doen. Er is breed onbegrip daarvoor. Mijn eerste gedachte was dat we juist moeten helpen. Zeker vanuit het historisch besef zijn we daartoe verplicht. Omdat ik zelf bij shantykoor Alle Hens zing, lag het voor de hand een benefietconcert te organiseren.”

Hartverwarmende reacties

Peters had de zaken snel voor elkaar. ,,Wegkijken mag niet. Vandaar deze actie. Koren waren direct bereid om mee te werken. Zo zijn we met inbreng van de Molukkers erbij op vijf koren gekomen. Het is hartverwarmend zoals de mensen hebben gereageerd.”

Aan het concert in de Grote Kerk in Elst werd zondagmiddag meegewerkt door vocal group G.I.M. Elst (van de Moluks evangelische kerk), Popkoor Akkoord, het Elster Mannenkoor, shantykoor Alle Hens en het Moluks kerkkoor Anugerah (Hatert).

Zingen voor hulp aan de bevolking van de Molukken.
Volledig scherm
Zingen voor hulp aan de bevolking van de Molukken. © Rolf Hensel

De acties voor de Molukken lopen goed. Febby Hetharia, die de Molukse gemeenschap vertegenwoordigt in de actiegroep, is er tevreden over. ,,We hebben al een paar duizend euro opgehaald. Er komt geld binnen van de statiegeldflessenacties bij Albert Heijn en Jumbo. Op 28 februari is er een pubquiz. We hopen ook nog op een benefietwedstrijd van een Moluks team tegen Spero of Elistha.”

Veiling van voetbalshirts

Febby Hetharia verwacht daarnaast veel van de veiling van voetbalshirts. Er kan binnenkort geboden worden op tenues van Simon Tahamata (ex-Ajax), Jordi Tutuarima (De Graafschap), Navarone Foor (Vitesse) en Jeffrey Leiwakabessy (oud-NEC). De veiling wordt in maart gehouden.

Dat acties nodig zijn, heeft Erna van Zadelhoff uit Elst meegekregen van een Molukse vriendin. Die was net terug van de Molukken toen het gebied door een aardbeving werd getroffen. ,,De situatie is er beroerd.” Ze heeft begrepen dat hulp noodzakelijk is.

Een goed initiatief

Lia Jansen kwam gisteren naar de Grote Kerk om naar haar man te luisteren die in het Elster Mannenkoor zingt. ,,Het is goed dat dit concert is georganiseerd samen met de Molukse gemeenschap. Ik heb begrepen dat de gemeente niets doneert. Dat vind ik erg. Dan is dit concert een goed initiatief. Fijn dat het zo breed gedragen wordt. Ik ben hier zeker om de actie te ondersteunen. Mijn man heb ik al vaak genoeg horen zingen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe