De Betuwe bouwt flink bij, blijft ook flink bijbouwen en wil nog veel meer bijbouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Betuwe bouwt flink bij, blijft ook flink bijbouwen en wil nog veel meer bijbouwen. © M Kuster

Betuwe bouwt hard door en wil nóg meer plannen zien

ELST/HUISSEN - Hoop voor woningzoekenden: de komende vier jaar worden in Lingewaard en Overbetuwe tezamen meer dan 2000 woningen uit de grond gestampt. Want de projectontwikkelaars zetten door, ondanks corona en pfas. Sterker: Overbetuwe spoort ze aan met nog veel meer woningbouwplannen te komen.

5 reacties

 • Theo

  2 jaar geleden
  Westeraam zou dan ophouden na/boven de A325 ten noorden van de afslag Elst. Die buffer tussen Bemmel en Elst zit ook al in de gemeentegrens "ingebouwd".
 • HM Engel

  2 jaar geleden
  Ik verwacht van de gemeente Overbetuwe dat ze projectontwikkelaars dwingen om bij ieder plan ca. 30% sociale woningbouw uit te voeren en een x aantal starterswoningen. Hierbij zou, om teveel overloop vanuit het westen te voorkomen, een quotum voor huidige overbetuwenaren of hun kinderen zeer gewenst zijn.
 • Buurtbewoner1962

  2 jaar geleden
  Laten we aub wel een buffer houden tussen de kernen Bemmel en Elst. Het is al erg genoeg dat Arnhem en Nijmegen zo dicht tegen elkaar aankomen.
 • Bert

  2 jaar geleden
  Verplicht dan ook om betaalbare woningen te bouwen. Stel een max aan de marge die de projectontwikkelaar mag verdienen op een huis. Tegenwoordig kost een eenvoudige woning veel teveel. Drie ton plus is de norm blijkbaar. Bezopen!! 
 • Theo

  2 jaar geleden
  Als men over de A325 heen zou mogen bouwen (betonnen deksel over de weg-daarop huizen) zou Westeraam verder naar het oosten kunnen groeien. Als thuiswerken meer een norm wordt speelt het verkeersverhaal dan minder ? 

Betuwe