Volledig scherm
Bij Intratuin in Elst is het al volop Kerstmis. © Erik van 't Hullenaar

Betuwe verkeert al in kerstsfeer terwijl Sinterklaas er pas net is

ELST - Sinterklaas heeft zijn aankomst-toer in de vele dorpen in de regio nog niet eens afgerond en toch zijn veel plekken al in kerstsfeer. 

Vooral in de grote steden een trend van de laatste tijd. Door wordt  een neutrale ‘decemberinrichting’ van  etalages en winkels gebruikt om zich aan de Zwarte Pietendiscussie te onttrekken. 

Ook de Intratuin in Elst is al helemaal in kerstsfeer, maar daar speelt het onzichtbaar maken van de sint en zijn pieten geen rol in. ,,We hadden hier wel ooit pieten rondlopen, maar daar kwam vrijwel niemand op af”, weet assistent bedrijfsleider Jeroen Bruinsma. 

,,Ons assortiment rondom kerst is er vooral voor de sfeervolle woninginrichting en natuurlijk de tuin. En dat, zeker in de tuin, omvat een langere periode. Vandaar dat het hier nu al kerst is.” 

Eigenlijk te vroeg, maar..

De zussen (links op de foto) Engelien (Elst) en Els (Oosterhout) genieten nu al. ,,En ja, eigenlijk is het nog wat vroeg voor kerst nu Sinterklaas er nog is”, geeft Engelien toe. ,,Maar wij willen als zussen gewoon een leuk dagje winkelen en alvast ideeën opdoen voor de kerstdagen. En dan is er hier gewoon al heel veel te zien, we hebben het gezellig zo”, vullen de twee elkaar aan. 

,,Maar het gaat nu echt om ideeën opdoen. De kerstboom en kerstversieringen in huis komen er pas als Sinterklaas het land weer uit is”, zeggen ze. ,,Omdat we vinden dat het zo hoort.” 

Betuwe