Volledig scherm
Colombe Steemers. © Rolf Hensel

Betuwenaren: Voor de liefde van Haarlem naar Zetten

ZETTEN - Twee verse haringen met uitjes, en tonijnsalade voor op brood. Zoals elke week haalt Colombe Steemers wat lekkers bij de viskraam op het Julianaplein in Zetten. 

De 51-jarige komt oorspronkelijk uit Haarlem, en verhuisde 16 jaar geleden voor de liefde naar de Betuwe. Haar man Jeroen ontmoette ze tijdens het stappen bij haar in de buurt, en het was liefde op het eerste gezicht. Inmiddels is die liefde bekroond met dochter Tess. De omschakeling van Haarlem naar Zetten, waar Jeroen al woonde, was wel even lastig, Het dorp was zo rustig. Maar nu heeft Steemers haar draai gevonden, al gaat ze nog graag terug. Nu eerst een broodje tonijnsalade in de tuin. En die haring, die is voor vanavond bij de borrel. Genieten van de rust en ruimtelijkheid in Zetten, die Steemers tegenwoordig zelfs weet te waarderen.

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe