Het betwiste schouwpad, met rechts de woningen aan de Germaan en links de Lingewal.
Volledig scherm
PREMIUM
Het betwiste schouwpad, met rechts de woningen aan de Germaan en links de Lingewal. © Ronald Hagenus

Betwist wandelpad in Elst gaat niet meer open: buurt in de clinch met wandelaars

ELST - Een omstreden wandelpad aan de rand van de Elster wijk Westeraam gaat niet meer open. Wandelaars en aanwonenden liggen daar met elkaar over overhoop. Het Waterschap Rivierenland hoopt dat de aanleg van een alternatieve wandelroute tussen de wijk en de Linge een goed alternatief is. 

8 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  3 maanden geleden
  haha, nu komt er een woonwijk daar Ze krijgen wat ze verdienen Zelf een dak boven t hoofd en dan miepen Bah
 • Buurtbewoner1962

  1 jaar geleden
  Typisch gevalletje van vriendjes politiek bij de gemeente en het waterschap. Tja wat geld en invloedrijke vriendjes allemaal kunnen doen.  
 • Theo42

  1 jaar geleden
  Eind 2018 werd er al in de gemeenteraad over een nieuw wandelpad gesproken naar het Park. Er is dus steeds niets gerealiseerd , zijn ze op vakantie in die raad?
 • JGJ

  1 jaar geleden
  Het Waterschap heeft in de statuten opgenomen Dat er wordt gestreefd naar publiek toegankelijk zijn van schouwpaden. Bewoners (Enkel individuen) van de Germaan hebben problemen met privacy.  Simpel toch dan plaatsen deze bewonderd een heg op de erfgenamen, net als alle andere Nederlanders. Dit mag en kan, ze willen dat echter niet. Waarom wordt privacy nu een publiek probleem, onbegrijpelijk. Men heeft geen recht op vrij uitzicht, staat nergens in een koopcontract of bestemmingsplan. Wat een bureaucratie en kapitaalsvernietiging (Gemeenschapsgeld). Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
 • Sugar

  1 jaar geleden
  Jeetje, worden die patjepeeërs nou nog onterecht geholpen ook? Man man man, Waterschap. Ruggegraat van een weekdier.
 1. Railterminal kansrijker met minister Van der Wal? ‘Ze is van de vroem, vroem, doorrijden’
  PREMIUM
  4

  Railtermi­nal kansrijker met minister Van der Wal? ‘Ze is van de vroem, vroem, doorrijden’

  REETH - Christianne van der Wal was als gedeputeerde van Gelderland een vurig voorstander van de vestiging van een railterminal bij Reeth. In het nieuwe kabinet wordt ze namens de VVD minister voor Natuur en Stikstof. Laat dat laatste nou net een flinke hindernis vormen voor bouwprojecten. Dat roept de vraag op of de kansen voor de Railterminal Gelderland onder haar bewind toe- of juist afnemen.

Betuwe