Volledig scherm
PREMIUM
zorggroep Dunya in Arnhem © Rolf Hensel

Bewoners van Dunya Zorggroep mogelijk zondag op straat

ELST/ ARNHEM - Acht dementerende patiënten van de multiculturele Dunya Zorggroep die in Elst zorg krijgen, dreigen zondag op straat komen te staan. Thuiszorgorganisatie Evital uit Elst die de zorg van Dunya Zorggroep enkele dagen geleden heeft overgenomen, heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd laten weten dat zij tot zondag zorg wil leveren.

Daarna niet meer omdat de zorgverleners van Evital niet weten welke zorgvraag de patiënten hebben.

Rond Dunya Zorggroep spelen al een maand de nodige problemen. De zorggroep kwam financieel in de problemen omdat Menzis de aanvragen voor persoonsgebonden budgetten afkeurde. 

Het Zorgkantoor was daartoe overgegaan omdat er aanwijzingen waren dat de directeur van Dunya fraude heeft gepleegd. Ook waren er twijfels over de kwaliteit van zorg. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Angerense tractorontwijkers in Hemmense bos

    Angerense tractoront­wij­kers in Hemmense bos

    HEMMEN/ANGEREN Je woont als oma en kleindochter in Angeren, hebt herfstvakantie en wilt samen een dagje naar het bos. Maar je weet niet of je met al die boerenprotesten ver gaat komen. Dan neem je toch Hemmen! Joëlle Selman is er met grootmoeder neergestreken en vinden zelfs nog wat bijzonders: de fraaie en nog prima bruikbare restanten van een kabouterspeurtocht, die afgelopen zondag voor kinderen werd georganiseerd. Elke schoolvakantie heeft het Hemmens bos, tezamen met het Loenense bos het enige in de Betuwe, grote aantrekkingskracht op ouders dan wel grootouders met jonge kinderen. In dit jaargetijde voor de eerste roodbruine blaadjes, vallende eikeltjes en échte, dus niet voor speurtocht uitgezette paddenstoelen.

Betuwe