Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Bodem- en racemonsters langs de Rijndijk bij Driel

DRIEL - Het Waterschap Rivierenland is op het dijkvak tussen Heteren en Arnhem-Zuid bezig met het nemen van bodemmonsters in het dijklichaam. Met een mobiele boor worden er op verschillende dieptes monsters genomen die de staat van de dijk in kaart moeten brengen.

Het is de eerste stap in een eventuele dijkversterking onder de projectnaam ‘Kop van de Betuwe’. Deze bodemmonsters moeten het waterschap later dit jaar inzicht geven in de vraag of er, en zo ja welke, dijkversterkingsmaatregelen moeten worden genomen. Op het dijkvak worden er om die reden tientallen boringen uitgevoerd, pal langs de weg maar ook elders in het dijklichaam.

Voor de uitvoerende boorploeg is het nemen van bodemmonsters routine, maar zo laat één van hen weten, het boren vlak langs de rijbaan is dat niet. ,,We hebben de afzetting al wat breder gemaakt, want die borden met dertig kilometer per uur erop helpen niet. Veel automobilisten komen gewoon met zestig en vaak nog harder voorbij racen. Echt gevaarlijk voor ons, die racemonsters.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe