Volledig scherm
Het nieuwe verpleeghuis van stichting Samen Zorgen aan de Hoofdstraat, pal op de grens van Andelst met Herveld © Visser & Bouwman architecten

Bouw nieuw verpleeghuis in Andelst gaat in maart van start

HERVELD/ANDELST - De bouw van het nieuwe verpleeghuis in Andelst, dat De Hoge Hof in Herveld gaat vervangen, start vermoedelijk in maart. In het voorjaar van 2021 zou het complex dan in gebruik kunnen worden genomen. 

Eigenlijk stonden sinds afgelopen oktober alle seinen al op groen, toen bleek dat er geen bezwaren tegen het bestemmingsplan waren en de welstandscommissie het architectonisch ontwerp goedkeurde. Verwacht werd toen dat rond de jaarwisseling de schop de grond in zou gaan.

Langdurige processen

,,Maar zulke processen duren dan soms iets langer", zegt directeur Jeanette Horlings van stichting Samen Zorgen, die het verpleeghuis gaat exploiteren. ,,We verwachten nu dat wij intern over twee of drie weken alle puntjes op de i hebben gezet. We hopen dat dan ook de bouwvergunning van de gemeente kan worden afgegeven.” 

Informatie-avond voor de buurt

Als dat allemaal lukt, zal in de loop van februari ook nog een informatie-avond voor omwonenden worden gehouden. In het nieuwe verpleeghuis komen straks 35 appartementen voor cliënten met een zeer zware zorgvraag. 

Zij zitten nu nog in het voormalig bejaardenhuis Hoge Hof, hemelsbreed zo'n 120 meter verderop. Dat 45 jaar oude complex wordt in 2021 na het vertrek van Samen Zorgen gesloopt, waarna Woonstichting Valburg - als eigenaar van het terrein - er nieuwe seniorenappartementen, begeleid-wonenappartementen voor jongeren en eengezinswoningen gaat bouwen. 

Dorpsgrens opgeschoven

Het nieuwe complex zou precies op de grens van de zusterdorpen Herveld en Andelst komen te liggen. Om het gebouw in één dorp te houden, is de kadastrale dorpsgrens iets opgeschoven en ligt het straks nipt maar helemaal in Andelst. 

Betuwe