Dickie Heij. ,,Kinderen denken vaak dat blinden helemaal niets kunnen. En dat is beslist niet zo.”
Volledig scherm
PREMIUM
Dickie Heij. ,,Kinderen denken vaak dat blinden helemaal niets kunnen. En dat is beslist niet zo.” © Gerard Burgers‘Laat een kind ervaren wat leven in rolstoel inhoudt’

VrijwilligersDe Betuwe telt talloze vrijwilligers. We zetten er wekelijks een in de schijnwerpers. Deze week is dat Dickie Heij uit Elst.

Quote

Kinderen denken vaak dat blinden helemaal niets kunnen. En dat is beslist niet zo

Dickie Heij

Kinderen hebben vaak geen idee wat het betekent om in een rolstoel te zitten of blind te zijn. Daarom bezoekt Dickie Heij uit Elst de scholen in de gemeente Overbetuwe om dat beeld te veranderen. Ze treft altijd kinderen voor wie een wereld opengaat.

Ze is al een jaar of 20, 25 actief voor het Gehandicaptenplatform Overbetuwe. ,,Het is belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan mensen met een beperking”, vindt Dickie Heij (75). ,,Kinderen kijken vaak raar aan tegen mensen in een rolstoel. Ze denken er niet bij na. Ook volwassenen weten niet wat het inhoudt te moeten leven met een beperking.”

Dickie Heij werd door een onderwijzeres van haar kinderen gevraagd actief te worden voor het gehandicaptenplatform. Ze is er nooit meer weggegaan. Op de scholen die meedoen gaat ze naar de groepen 7. Ze laat kinderen ervaren hoe het voelt om in een rolstoel te zitten. ,,Dan merken ze dat het zo eenvoudig niet is om de stoep op te komen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe