Burgemeester Patricia Hoytink Roubos wil met vijftig inwoners van Overbetuwe naar het Democratiefestival.
Volledig scherm
Burgemeester Patricia Hoytink Roubos wil met vijftig inwoners van Overbetuwe naar het Democratiefestival. © Theo Kock

Burgemeester Overbetuwe zoekt vijftig ‘stapmaatjes’ voor Democratiefestival

ELST - Altijd al eens naar een festival gewild met de burgemeester? Dat kan op vrijdag 30 augustus. Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van Overbetuwe zoekt vijftig inwoners die (gratis) mee willen.

Het gaat om het Democratiefestival dat vrijdag en zaterdag wordt gehouden op het eiland Veur Lent in Nijmegen. Daar wordt in festivalsfeer met debatten, workshops, lezingen, excursies, muziek en cabaret stil gestaan bij democratie. ,,Een ontspannen festival in zomerse sfeer waar mensen elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan en kunnen genieten van muziek”, zegt Hoytink-Roubos.

Zij is één van meerdere burgemeesters die op de uitnodiging van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging Nederlandse Gemeenten is ingegaan. Die organiseren het festival voor het eerst en voor deze eerste versie is er voor Veur Lent gekozen.

Per bus naar Lent

Hoytink-Roubos neemt vijftig inwoners van Overbetuwe mee en de inschrijving staat open voor alle inwoners van die gemeente. Kinderen onder de 16 zijn ook welkom, maar alleen in gezelschap van een volwassene.

Het Overbetuwse gezelschap reist per bus naar Lent. Dat is ook de verklaring achter het aantal van vijftig deelnemers, een buslading vol.

Naast minister Kasja Ollongren zijn ook Hugo Borst, Maarten van Rossem, schrijver Herman Pleij en kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer aanwezig. Eric Corton en Anita Witzier presenteren de dag.

Opgave via democratiefestival@overbetuwe.nl 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe