Volledig scherm
PREMIUM
Eric van Kaathoven, Jeroen Kolkman, Rob Schieper, Willemien Seinhorst, Maarten Hermsen en Dick Arentsen (vlnr) willen de komend jaar vertrekkende burgemeester Toon van Asseldonk opvolgen. © Gerard Burgers

'Burgemeestersprotest’ tegen komst Railterminal

ELST - Zeven inwoners van Overbetuwe hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester en willen komend jaar de vertrekkende Toon van Asseldonk opvolgen. En hoewel het om echte sollicitaties gaat is het vooral een protestactie tegen de bouw van een railterminal langs de A15 bij Reeth en Valburg.

Het zevental, afkomstig uit Elst, Valburg, Herveld en Reeth, wil als burgemeester voorop gaan in de strijd tegen de aanleg van de railterminal en doet dat namens de actiegroep Overbetuwe Overbelast. Die naam verwijst naar de in hun ogen opeenstapeling van belastende voorzieningen aan de zuidelijke rand van de gemeente. Naast de al gerealiseerde A15, Betuwelijn en het nieuwe bedrijvenpark A15 is de geplande railterminal de druppel die de emmer doet overlopen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe